Een korte of doorlopende reisverzekering? Vergelijk hier!

verzekering

Wie op reis gaat moet aan vele zaken denken. Uiteraard moet je je reis boeken, hotel en vervoer. Kies je voor een reisagentschap of boek je alles zelfstandig apart. Het kan allebei handig zijn, qua kosten zal het gelijkend zijn. Maar daar moet je een keuze in maken. De termijn dat je op reis wil gaan, kies je 7 dagen, dat kan misschien net te kort zijn en 14 te lang. Het is wel leuk om lang weg te zijn, maar als je op dezelfde locatie blijft heb je het na enkele dagen al gezien. En wat doe je met je reisverzekering. Vraag je die ook aan terwijl je alles in orde maakt? Je weet toch het verschil tussen een korte of doorlopende reisverzekering. Indien niet, dan zal dit artikel je wat kunnen bijleren.

Ontdek hier een overzicht van alle korte of doorlopende reisverzekeringen!

Je weet wel dat een reis plannen heel wat werk vergt. Je moet overeenkomen met je partner en gezin waar je naartoe zal trekken. Dicht bij huis, of de andere kant van de wereld. Alles is mogelijk dezer dagen en betaalbaar voor iedereen. Hoeveel bagage neem je mee, handbagage en valiezen die je incheckt. Wegen ze niet teveel, heb je geen overbodige spullen erin zitten. Een reisvisum nodig en inentingen, dan moet je nog even bij de dokter langs. Er is nog een ganse weg af te leggen voor je effectief op reis kan vertrekken. Maar dat is ook een deel van het verhaal. Alles klaar maken en zorgen dat je reis goed verloopt.

 

Maar over het verloop van de reis heb je niet altijd iets te zeggen. Je zonnige bestemming kan tegen vallen qua weer, het hotel heeft een slechte service en slecht eten. De reis valt tegen omdat de locatie toch niet zo leuk is. Of iemand in het gezelschap of jijzelf is ziek geworden. Ernstig ziek dan wel, zodat je niet uit de hotelkamer meer kan komen en je echt niets hebt aan je reis. Het verdere verloop valt helemaal in het water en je ziet het geld zo in rook op gaan. Want eens alles betaald is, wie zal er je geld terug geven omdat jij nu net ziek moest worden. Met een reisverzekering hoef je je die vraag zelfs niet te stellen. Als je ernstig ziek bent en je beslist van opnieuw naar huis te komen, dan zal de reisverzekering hierin tussenkomen en alles in goede banen leiden. Meer nog, van vertrek tot aankomst zal de reisverzekering je begeleiden en de nodige hulp bieden waar nodig. Als er een zieke in de groep is, is iedereen wat voorzichtiger en dan pas heb je goede begeleiding nodig.

 

Het verschil tussen een korte en doorlopende reisverzekering. Het is eenvoudig, een korte reisverzekering is goed voor één reis. Bijvoorbeeld de zomervakantie die je gaat maken duurt 10 dagen en je wil enkel en alleen voor die reis een verzekering. Dan neem je een korte reisverzekering en betaal je daar eenmalig voor. De opties kan je zelf kiezen, wat je erbij neem of niet en afhankelijk daarvan zal ook de kost uitgerekend worden. Zo weet je snel waar je aan toe bent en heb je een totaalbeeld.  Een doorlopende reisverzekering is handig voor mensen die vaak reizen. Want dan loopt de reisverzekering gewoon mee, los van waar je naartoe trekt op eender welk moment van het jaar. Qua kost kan dit wat hoger uitkomen, maar je hoeft je nergens zorgen over te maken. De reisverzekering volgt je overal en je hebt overal iets om op terug te vallen bij ziekte, verlies van bagage of dergelijke meer.

Korte of doorlopende reisverzekering aanvragen? Klik hier!

Fervente reizigers die zoveel mogelijk weg zijn nemen best een doorlopende reisverzekering. Dan heb je echt nergens het omkijken naar en moet je ook niet altijd die papiermolen te doorgaan om de verzekering in orde te maken. Wie één keer per jaar of zelfs niet jaarlijks op reis gaat kiest best voor een korte reisverzekering. Die geeft dekking voor een periode en locatie waar je op reis bent. Hoe meer je je wil verzekering hoe duurder de polis zal zijn, maar dat is maar hoe ver je het zelf wil laten gaan. Hoe meer zekerheid je wil, hoe duurder de verzekering zal zijn. Het is wat geven en nemen, maar laat het gezond verstand de keuze maken.

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.