Een doorlopende annuleringsverzekering vergelijken: hoe pak je dat aan?

admin      0

Een doorlopende annuleringsverzekering vergelijken: hoe pak je dat aan?

Veel mensen sluiten een annuleringsverzekering af als ze op vakantie gaan. Een annuleringsverzekering biedt bescherming voor gemaakte kosten als je je reis hebt geboekt. Vooral voor verre en dure reizen is het slim om je boekingskosten zeker te stellen. Er kan immers van alles gebeuren in de tussenliggende tijd; wie gaat jou dat vergoeden als je niet weg kan? Ook het plots moeten onderbreken van je reis is hiermee gedekt. Meestal krijg je voor de gemiste vakantiedagen een cash vergoeding. Een annuleringsverzekering kan doorlopend of eenmalig zijn. Een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering vergelijken is belangrijk om een goed beeld te krijgen van het aanbod. Want er zijn vele aanbieders, ieder met hun eigen voorwaarden en premies.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Stel je hebt een reis naar Azië geboekt met alles erop en eraan. Voor een pakket is het zeer eenvoudig om een annuleringsverzekering af te sluiten. De premie ligt ongeveer tussen de 3% en 7% van wat je hebt betaald. Meestal biedt je reisagent deze mogelijkheid standaard aan, maar ga toch even verder kijken om te zien of het goedkoper kan. Als je je reis zelf samenstelt – dus je boekt je vliegticket, hotel, auto, excursies los van elkaar – was het tot voor kort niet mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten. Dat is gelukkig veranderd. Bedenk wel dat je je annuleringsverzekering binnen 7 (en soms) 14 dagen na je eerste boeking moet afsluiten. Er zijn een of twee verzekeraars die een later tijdstip accepteren, maar daar betaal je dan ook meer voor.

Als je als alleenstaande meer dan 3 weken per jaar op vakantie gaat, is het goedkoper om een doorlopende reisverzekering te nemen. Voor een gezelschap van twee of meer ligt dit omslagpunt al bij 2 weken. Een doorlopende annuleringsverzekering vergelijken kan je hier alvast doen door op de link te klikken. De verzekering beschermt je vaak in de volgende gevallen: overlijden of ernstige ziekte van jezelf, een reispartner of een naaste, medisch noodgeval voor jou, je partner of je kind, complicaties bij een zwangerschap, echtscheiding; onverwachts een nieuwe huurwoning; ernstige schade aan je woning of bedrijf, plots werkloos worden, een nieuwe baan na werkloosheid, verlies of diefstal van noodzakelijke reisdocumenten op de dag van vertrek, binnen 30 dagen voor vertrek diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier, vernietiging van je accommodatie, enz.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

De bovengenoemde voorbeelden zijn slechts voorbeelden. Iedere verzekeraar heeft zijn eigen regels. En bedenk dat de voorwaarden ook kunnen gelden als je je reis moet onderbreken. Veel verzekeraars zijn goed ingesprongen op reizigers die alles zelf online boeken. Allianz Global Assistance dekt bijvoorbeeld ook een voorval als een natuurramp, aswolk, tsunami, terrorisme, oproer, binnenlandse onlusten, plotselinge staking of een defect aan het los geboekte vervoersmiddel. Maar er zijn ook andere aanbieders, dus je doorlopende annuleringsverzekering vergelijken is zeker de moeite waard. Je kan alvast gaan kijken op onze pagina met aanbieders, en zonder kopzorgen het ganse jaar beschermd zijn. Zo kan je steeds zorgeloos je reizen boeken.

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.