Moeiteloos een kortdurende reisverzekering afsluiten? Geen probleem!

admin      0

Moeiteloos een kortdurende reisverzekering afsluiten? Geen probleem!

Ik ga op reis en ik neem mee…je kent dit geheugenspelletje vast wel. Maar weet je wat echt belangrijk is om mee te nemen? Je reisverzekering! Zonder reisverzekering staan alle kosten en bezittingen aan de rand van een mogelijke afgrond. Je mooie nieuwe camera valt aan gruzelementen, je moet je dure vakantie afzeggen door een plotse ziekenhuisopname, je zonnebril wordt gestolen op het strand in Griekenland, je snowboard is in tweeën gespleten na een spectaculaire val, en zo kunnen we nog wel een aantal pagina’s vol schrijven. Tegenwoordig kan je heel eenvoudig zelf een kortlopende reisverzekering afsluiten, gewoon online.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Als je zelf niet meer dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat, is een kortdurende reisverzekering de goedkoopste optie (voor langer sluit je best een doorlopende reisverzekering af). Bij een reisgezelschap van meer dan één persoon – bijvoorbeeld in het geval van een familie – ligt dit omslagpunt al rond de 14 dagen. Bij veel verzekeraars zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd. Maar is een reisverzekering nu echt nodig, zeker als je binnen Europa blijft? Ja, echt wel. Want je weet nooit wat je kan overkomen. Je denkt allicht niet graag na over dit soort dingen als je aan het plannen bent, maar dat zou wel moeten. Want het leven heeft de neiging ons verrassingen voor de voeten te gooien. Als die onaangenaam zijn, is het beter om een regeling te hebben die de consequenties tot het minimum beperkt.

Je kan zomaar uitglijden voor de deur van je hotel. Als je daarbij letsel oploopt, is het fijn als je verzekeraar de zaken kan overnemen. Zo kan jij de concentreren op het herstel, terwijl iemand anders de rekeningen betaalt. Zelfs in Europa is er geen garantie dat je gratis geholpen wordt. Als EU-lid heb je dan wel recht op medische hulp in noodgevallen, maar een ander EU-land kan daar een (gereduceerd) tarief voor berekenen. Als je ook nog allerlei onderzoeken nodig hebt, dan kan je weleens voor onaangename verrassingen komen te staan. Met een kortdurende reisverzekering is dit probleem opgelost. Bovendien wordt zoveel meer verzekerd: medische kosten bij ziekte of ongeval, repatriëring als je naar huis moet, zoek- en reddingsacties, vergoeding als je langer moet blijven, bagage, elektronische apparatuur, hulp voor automobilisten, riskante sporten, annulering en noem maar op.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Er zijn vele verzekeraars die een kortdurende reisverzekering aanbieden. Om de goedkoopste te vinden is het slim om ze te vergelijken. De competitie is groot, dus er wordt geconcurreerd op premie en type voorwaarden. Vooral dit laatste is zeer belangrijk; je kan zelf onderdelen toevoegen die voor jouw reis relevant zijn. Ga je skiën, dan voeg je een skicover toe, wil je met je auto op reis, dan kan je autohulp meenemen in je polis. Lees bij iedere aanbieder goed de voorwaarden door. Let daarbij niet enkel op de premie en de voorwaarden, maar ook op het eigen risico en het dekkingsplafond. Eens je de juiste gevonden hebt, kan je de verzekering online afsluiten en zonder zorgen van je welverdiende vakantie genieten. Zo simpel is het.

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.