Op zoek naar een kortlopende reisverzekering aan het beste tarief?

admin      0

Op zoek naar een kortlopende reisverzekering aan het beste tarief?

De meeste mensen zullen een lang- of kortlopende reisverzekering afsluiten voor hun reis. Die beschermt je in tal van voorvallen. Stel je bent een aantal maanden in Zuid-Amerika aan het reizen. In Mendoza (Argentinië), die bekende wijnstreek, besluit je te lunchen op een terrasje. Je zet je rugzakje op de lege stoel naast je, een absolute no-no in deze landen. Je kijkt ernaar en denkt ‘dit is een slecht idee’, maar voordat je kan reageren gaat de gsm in je hand af met een berichtje.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

In de 5 seconden dat je wegkijkt van je tas, gebeurt het: een zakkenroller loopt voorbij, grijpt je tas en gaat er vandoor. Maar jij bent ook niet voor poes, dus je schopt je slippers uit en zet de achtervolging in. Zoiets gaat meestal mis; van een zittende positie naar volle vlucht (op blote voeten), dat kunnen je spieren niet aan. Bijgevolg scheurt je hamstring, verlies je je evenwicht en val je. Je voet klapt om en je breekt je vijfde middenvoetsbeentje. Je reis is ten einde.

Dit waargebeurde verhaal gebeurde een paar maanden geleden. Gelukkig vond deze reiziger dat een kortlopende reisverzekering afsluiten een goed idee was. De kredietkaarten waren gestolen, maar ze wist online haar kaarten bij de bank laten blokkeren. Na 24 uur kon ze geld ophalen bij een Argentijnse bank. Haar fototoestel zat ook in de tas; die heeft ze vergoed gekregen nadat ze weer in België was, net als de geboekte vluchten naar Bolivia en Brussel.

De ambulance, consult met de arts, röntgenfoto’s in het ziekenhuis en de orthopedische laars werden direct via de verzekering betaald. Een nieuwe vlucht naar Brussel met extra beenruimte en diverse taxi’s werden eveneens binnen 4 dagen geregeld en betaald. Kijk, dat is uitstekende service. Stel dat je geen reisverzekering zou hebben gehad; dan zit je flink in de problemen, zowel financieel als organisatorisch.

Een kortlopende reisverzekering afsluiten voorkomt stress, ongemak en onzekerheid. Ook als je ‘slechts’ je camera aan diggelen laat vallen in Duitsland of deze gestolen wordt op het strand in Frankrijk. Een aantal voorvallen zijn standaard verzekerd, maar je kan tegenwoordig zelf onderdelen toevoegen die relevant zijn. Omdat er veel verzekeraars op de markt zijn, is het verstandig om diverse aanbieders te vergelijken. Er kan namelijk nogal wat verschil zijn tussen de verzekeringen.

Let op factoren als premie, eigen risico, dekking en dekkingsplafond. Ga je skiën? Voeg dan een skicover toe. Ga je rondreizen? Dan is een annuleringsverzekering een must. Er zijn vele onderdelen die wel of niet met jouw reis te maken hebben, dus je kan je reisverzekering op maat maken. We hebben de goedkoopste aanbieders alvast getabelleerd voor jou. Door op de namen te klikken, kan je ze naast elkaar leggen en je keuze maken.
Goedkoop verzekeren doe je hier!

Wees wijs en laat je reis (en portemonnee) niet in het water vallen. Aan een relatief laag tarief kan je groots reizen, zonder je zorgen te maken over eventuele voorvallen. Klik op de link en ga snel kijken wie jou het best past. Bon voyage!

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.