De Himalaya is het jongste (en hoogste) gebergte ter wereld. Dat kan je zien aan het puntige verloop van de pieken. De bergketen loopt over 6 landen: Bhutan, India, Nepal, Pakistan, Afghanistan en China. De bekendste pieken waar klimmers hun leven gewaagd (en soms verloren) hebben, zijn de K2 in Pakistan en Annapurna en Mt. Everest in Nepal. Uiteraard zijn relatief weinig klimmers in staat deze toppen te bedwingen, maar de 2-wekenlange trektocht naar Everest Base Camp wordt ieder jaar door tienduizenden mensen gedaan. Ook leden van ons team kunnen uit ervaring spreken; en sommige verhalen deden onze haren recht overeind staan.
Goedkoop verzekeren doe je hier!
Er zijn nog altijd mensen die dit soort tochten zonder een reisverzekering doen. Nu ben je wellicht een fanatieke sporter, maar dat betekent niet dat je minder kans hebt om hoogteziekte met longoedeem op te lopen De sherpa die je bij je hebt zal dit heel snel weten vast te stellen en ervoor zorgen dat je met een helikopter naar lagere hoogte wordt getransporteerd…tenminste, als een reisverzekering hebt of een kredietkaart waar 5.000 euro kan worden geblokkeerd. Zonder verzekering zie je dit geld niet meer terug, en evenmin de kosten die je moet betalen voor je verblijf in het ziekenhuis en de medische verzorging. Dit is een goed voorbeeld van waarom een reisverzekering zo belangrijk is.
Een ander vertelde een minder dramatisch verhaal, maar wat iedereen kan overkomen: een uitglijpartij bij het zwembad van je resort, en zo ongelukkig terechtkomen dat je je rug beschadigt en met je hoofd tegen de tegels slaat. Met de vele onderzoeken die daarop volgen lijkt het ons duidelijk waarom een reisverzekering afsluiten een goed idee is. Röntgenfoto’s, hersenscan, MRI en een dagenlang verblijf in een privaat ziekenhuis – ze zullen je als toerist melken voor wat je waard bent – laten de rekening torenhoog oplopen. De hotelgast was niet verzekerd en mocht het ziekenhuis niet verlaten totdat de rekening betaald was. Pas nadat hij van familie en vrienden leningen had ontvangen, kon hij weg. Dit zou nooit zover gekomen zijn als hij een reisverzekering had afgesloten.
Een reisverzekering staat je bij in tal van situaties: medische kosten, ongevallen, zoek- en reddingsacties, repatriëring, annulering, verlies of diefstal van eigendommen, dekking voor elektronische apparatuur, gevaarlijke sporten, autopech en ga zo maar door. De meeste verzekeraars hebben een aantal standaard dekkingen en laten je zelf andere modulen toevoegen, afhankelijk van hoe relevant ze zijn voor jouw vakantie. Je kan je reisverzekering dus geheel op maat maken. Bedenk dat voor de module ‘annuleren’ je wel binnen 7 (en soms 14) dagen de verzekering moet hebben afgesloten. Mocht er daarna wat tussenkomen waardoor je niet weg kan (de zogenaamde annuleringsvoorwaarden), dan verlies je geen boekingskosten; zelfs onderbreking van je reis is hiermee gedekt.
Goedkoop verzekeren doe je hier!
Reizen kost geld, maar bovenstaande voorbeelden leggen hopelijk beter uit waarom een reisverzekering absoluut nodig is. Kijk alvast op de lijst van onze aanbieders en vergelijk wie jou de goedkoopste reisverzekering kan aanbieden tegen de beste voorwaarden. En daarna lekker reizen zonder zorgen.