5 handige tips om de annuleringsverzekering voor je reis te boeken!

admin      0

5 handige tips om de annuleringsverzekering voor je reis te boeken!

Word je soms ook gek van de verzekeringen die je tegenwoordig nodig hebt? Auto, huis, leven, aansprakelijkheid, banklening en ga zo maar door. Er zijn mensen die vinden dat een annuleringsverzekering voor een reis er net één te veel is. Maar is dat wel zo? Dat ligt eraan. Als jij een paar keer per jaar met de auto naar een kennis in Frankrijk, Spanje en Duitsland rijdt om daar een lang weekend of weekje door te brengen…inderdaad, dan kan je die verzekering wel achterwege laten. Want als de reis niet doorgaat, is er verder geen geld mee gemoeid. Je hoeft geen duur transport te boeken en je accommodatie is gratis.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Het wordt anders als je op reis gaat en vliegtickets moet boeken. Nog altijd: als je naar Barcelona vliegt voor een paar dagen zonder geboekte accommodatie en een eventuele afzegging financieel kan dragen (want je ticket ben je in elk geval kwijt), is er ook geen man overboord. Maar als je met je gezin reist en/of verder weg, dan lopen de boekingskosten ineens pijlsnel op. En dan hebben we het nog niet eens over je hotel, excursies en wat al niet meer. Een reispakket of een samengestelde reis met diverse boekingen…zorg dat je je kosten dekt met een annuleringsverzekering voor je reis. Hier is hoe je de goedkoopste kan vinden:

Als eerste kijk je naar de premie, het bedrag dat je moet betalen voor het recht om je kosten terug te krijgen als je de reis moet afzeggen of onderbreken. Dit bedrag ligt meestal tussen de 3% en 7% van de waarde van je reis. Ten tweede moet je de voorwaarden goed doorlezen. De voorwaarden zijn de redenen die geaccepteerd worden om je reis te annuleren. Denk hierbij aan, ziekte, een ongeval, overlijden van iemand in je gezelschap of een naaste, het overlijden van een huisdier kort voor vertrek, plots werkloos worden, zware schade aan je woning of bedrijf door bv. een storm, complicaties bij zwangerschap, echtscheiding, een donororgaan, adoptie, enz. De voorwaarden kunnen van ene naar de andere verzekeraar verschillen.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Controleer ook of het goedkoper is om een doorlopende annuleringsverzekering voor je reis af te sluiten in plaats van een éénmalig. Als je meerdere keren per jaar reist, of als met meerdere personen minimaal 2 weken per jaar reist, is het vaak goed koper om het ganse jaar verzekerd te zijn. Om de goedkoopste verzekering te vinden dien je de aanbieders te vergelijken. Op die manier krijg je een goed beeld van het aanbod. Je kan die verzekeraar kiezen die jou het beste past. Als laatste: zorg dat je een annulatieverzekering binnen 7 (soms 14, afhankelijk van de verzekeraar) dagen na boeking afsluit. Doe je dit niet, dan is het niet mogelijk je kosten op een later tijdstip te dekken. Boek je reis zonder zorgen en sluit snel een annulatieverzekering af. Hier kan je alvast vrijblijvend de goedkoopste verzekeringen bekijken en vergelijken. Slim boeken kan veel geld besparen.

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.