Welke reisverzekering is het meest geschikt?

Ga jij binnenkort op vakantie en heb jij nog geen reisverzekering geregeld? Dan is dit het moment om alles goed uit te zoeken en ervoor te zorgen dat jij geen onnodig hoge kosten tijdens jouw vakantie hoeft te maken.

De reisverzekering in België wordt in twee delen opgesteld: de reisbijstand en de annuleringsverzekering. Hieronder worden beide verzekeringen toegelicht:

Wat is de reisbijstand?

Tijdens een vakantie is het prettig om niet geconfronteerd te worden met hoge kosten wanneer de bagage kwijtraakt, iemand jouw spullen uit de hotelkamer meeneemt of jij een huisarts/ziekenhuis moet bezoeken. De kosten om de spullen te vervangen en de medische kosten kunnen hoog oplopen.

De reisbijstand biedt in deze situaties een prettige dekking: alle bonnetjes voor het vervangen van bagage en alle rekeningen van de huisarts of het ziekenhuis worden door de verzekeraar vergoed. Dit scheelt ontzettend veel geld: het kan duizenden euro’s schelen.

Met een reisbijstand voorkom jij dat een vakantie uitdraait op een drama wanneer er iets vervelends gebeurt. Het zorgt ervoor dat een financieel fiasco wordt voorkomen en dat jij zonder zorgen van de vakantie kunt genieten.

Wat is de annuleringsverzekering?

Tijdens het boeken van een reis wil jij er altijd zeker van zijn dat er – wanneer er op het laatste moment iets gebeurt – geen geld in een bodemloze put wordt gegooid. Jij breekt een lichaamsdeel, een familielid komt te overlijden of de baas wilt dat jij op het laatste moment toch komt werken. In dit geval moet de reis worden geannuleerd maar de betalingen die jij hiervoor hebt gedaan zijn al uitgevoerd.

Deze betalingen worden dankzij de annuleringsverzekering weer teruggestort op jouw rekening zonder dat jij hiervoor extra kosten hoeft te maken. Door vooraf aan het betalen van de reis een annuleringsverzekering af te sluiten kun jij er zeker van zijn dat jij bij het annuleren van de reis geen dure rekeningen jouw kant op krijgt.

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.