10 handige tips om de annulatieverzekering van je reis te optimaliseren!

admin      0

10 handige tips om de annulatieverzekering van je reis te optimaliseren!

Een annulatieverzekering (of annuleringsverzekering) komt vooral van pas als je een verre of duurdere reis gaat maken. Met deze verzekering zijn je boekingen gedekt als je niet kan vertrekken. Ben je wel vertrokken maar moet je je reis onderbreken, dan worden de gemiste vakantiedagen geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van je polis) gedekt. Je dient een annulatieverzekering van je reis maximaal 2 tot 14 dagen na een boeking af te sluiten. Deze periode kan verschillen onder de aanbieders.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Er zijn een aantal factoren die je in het oog moet houden om de juiste verzekering aan het scherpste tarief te vinden.

(1) Lees altijd goed de voorwaarden door om zeker te zijn wat gedekt is. Hoewel de standaard voorvallen bij allen hetzelfde zijn ¬– denk hierbij aan ziekte, overlijden van jezelf of een naaste, een nieuwe baan, werkloos worden, zware schade aan je woning enz. – kunnen verzekeraars ook andere voorvallen verzekeren.

(2) Als bijvoorbeeld jouw huisdier kort voor vertrek komt te overlijden, kan je kiezen voor een verzekeraar die dit meeneemt in de polis.

(3) Verzekeraars kunnen ook verschillen in de maximumteruggave van de boekingskosten. Bij de één kan dit hoger liggen dan bij de ander. Je premie wordt meestal aangepast aan de waarde van je geboekte reis.

(4) Bij sommige verzekeraars kan je voor een garantiedekking kiezen; dan weet je zeker dat je het volle bedrag terugontvangt als je reis niet doorgaat of wordt onderbroken.

(5) Controleer bij een annulatieverzekering van je reis of de geboekte accommodatie/excursies/duikcursus vergoed wordt, en (6) wat het uitbetaalbedrag is voor de gemiste vakantiedagen.

(7) Als je gedurende het jaar vaker weggaat, kan het goedkoper zijn om een doorlopende annulatieverzekering aan te vragen. Dan betaal je maar één keer poliskosten en moet je er niet meer naar omkijken. Meestal wordt een vast bedrag als standaard reiswaarde gebruikt (ongeveer 1.500 euro). Mocht je gedurende het jaar een duurdere reis maken, dan kan je je polis voor die specifieke reis laten verhogen.

(8) Het is ook mogelijk om alleen een annulering voor je vliegticket af te sluiten. Dit is een goed idee als je nog geen verdere plannen hebt gemaakt of gaat rondreizen.

(9) Waar je ook naartoe gaat, vergelijk de verzekeraars met elkaar. Je zal grote verschillen tussen de aanbieders ontdekken, dus laat je niet vangen en kies een annulatieverzekering van je reis aan het beste tarief; zo heb je weer extra wat vakantiebudget. De tarieven voor de premies kunnen oplopen van 3 procent naar tot wel 7% van de waarde van je reis. Het is dus zeker de moeite waard om wat tijd te steken in het vergelijken van verzekeringen.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

(10) Een laatste tip: als je een verre reis gaat maken, is het onverstandig om geen reisverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt je medische kosten in geval van ziekte of een ongeval, repatriëring, diefstal, bagage enz. Je kan tegelijkertijd je annuleringsverzekering toevoegen en jezelf extra poliskosten besparen. Zonder kopzorgen je reis boeken is het begin van een geweldige vakantie. Waar wacht je nog op?

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.