Een korte reisverzekering aan het beste tarief? Dat kan!

admin      0

Een korte reisverzekering aan het beste tarief? Dat kan!

Het woord ‘vakantie’ wekt voor eenieder weer andere visioenen op. De een gaat het liefst een paar weken met een rugzak de bergen of het bos in, een ander wil zo veel mogelijk buitengewone sporten uitoefenen (bungeejumpen, skydiven, duiken enz.) en weer een ander wil liefst de hele dag in de zon op het strand liggen. Hoe dan ook, controleer of je er wellicht goed aandoet om een korte reisverzekering af te sluiten voor je vakantie.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Het is heus niet altijd nodig. Als je een weekje naar Frankrijk gaat, bij vrienden logeert en niet veel op pad bent, dan is je Belgische basiszorgverzekering voldoende om medische hulp te krijgen voor noodgevallen. Binnen de Europese Unie zijn hierover afspraken gemaakt. Maar als je verder weg reist of een dure reis gaat maken is het verstandig om een reisverzekering (inclusief annulering) af te sluiten. In landen buiten de EU ben je niet gedekt voor ziekte of ongevallen, en zou je weleens met een torenhoge factuur geconfronteerd kunnen worden.

Daarnaast is het onderdeel ‘annuleren’ van groot belang. Dergelijke reizen worden vaak al maanden van tevoren geboekt en betaald. Er kan van alles gebeuren in de tussentijd. Je kan ziek worden of een been breken, een naaste kan overlijden, je kan plots je baan verliezen, een herexamen hebben, enz. Allemaal redenen waardoor je niet weg kan. Met een annuleringsverzekering ontvang je de gemaakte kosten geheel of gedeeltelijk (afhankelijk waarvoor je kiest) weer terug. En zelfs als je al vertrokken bent en je reis voor bovenstaande redenen moet onderbreken, ontvang je vergoeding voor de gemiste vakantiedagen.

Een korte reisverzekering kan je meestal zelf samenstellen. Iedere verzekeraar biedt het standaardpakket aan, zoals medische kosten, repatriëring, zoek- en reddingsacties, bescherming tegen diefstal enz, maar meestal kan je zelf ook onderdelen toevoegen die relevant zijn voor jouw type vakantie. Wellicht ga je duiken; voeg dan het onderdeel ‘onderwatersporten’ toe. Neem je veel elektronische apparatuur mee, dan kan je die beschermen door het onderdeel ‘apparatuur’ toe te voegen. De onderdelen kunnen bij iedere aanbieder weer een andere naam hebben, maar je snapt wat we bedoelen.

Onze lijst van aanbieders omvat de goedkoopste en meest populaire verzekeraars. Door op een naam te klikken, kom je op de website van de aanbieder. Daar kan je met een rekentool ingeven waarvoor je verzekerd wil worden en alvast zien wat de polis gaat kosten. Als je dit met een aantal aanbieders doet, kan je heel snel de goedkoopste verzekeraar eruit pikken. Let op: als je je ook voor annuleren wil verzekeren, dan moet dit onderdeel binnen 7 of 14 dagen na het boeken van de reis afgesloten zijn. Voeg je dit niet toe, dan kan een reisverzekering ook vlak voor vertrek nog worden toegevoegd.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let bij een korte reisverzekering op factoren als prijs, dekking, dekkingsgraad en eigen risico. Maar eens je de juiste gevonden hebt, kan jij alvast van de voorpret genieten en straks zonder zorgen op reis. Is dat niet een heerlijk gevoel?

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.