Optimaliseer je annuleringsverzekering: bespaar dankzij deze tips!

admin      0

Optimaliseer je annuleringsverzekering: bespaar dankzij deze tips!

In veel gevallen is het slim om een annulatieverzekering af te sluiten. Minder dringend is als je een lang weekend naar Berlijn gaat en bij een vriendin blijft slapen. Mocht dat reisje niet doorgaan, dan kan je het verlies van je vliegticket nog wel dragen. Anders wordt het als je een verre of dure reis gaat maken, of met meerdere personen een aantal weken op vakantie gaat. Een annuleringsverzekering beschermt je tegen een aantal calamiteiten: het plots moeten afzeggen van je reis of het moeten onderbreken omdat er thuis wat gebeurd is en je terug moet keren. Niemand is verantwoordelijk voor dit soort voorvallen, dus je kan je verloren geld nergens claimen. Hoe werkt een annulatieverzekering nu precies?

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Een annuleringsverzekering vergoed boekingskosten bij bijvoorbeeld overlijden van jezelf of een naaste, ernstige ziekte, ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie, complicaties bij zwangerschap, een onverwachte nieuwe huurwoning, als je plotseling je baan verliest, enz. Dezelfde voorwaarden gelden als je je vakantie met onderbreken. Je verloren dagen (en soms de hele reissom) worden dan vergoed. De premie (wat je moet betalen om verzekerd te zijn) van een annulatieverzekering hangt af van het totaalbedrag van je boekingskosten. Er wordt een percentage van tussen de 3% en 7% berekend, afhankelijk van de verzekeraar. De eerste tip om een goedkope annulatieverzekering te vinden is dus de premies vergelijken.

Een tweede mogelijkheid om je kosten te drukken is je annulering via je reisverzekering mee te nemen. Een reisverzekering is zeer belangrijk als je op vakantie gaat. Als je die toch gaat afsluiten, kan je meestal zelf modules toevoegen om je reisverzekering compleet te maken. Voorbeelden zijn skicover, gevaarlijke sporten, onderwatersporten, elektronische apparatuur, autopech, enz. Door de module ‘annuleren’ erbij te nemen spaar je poliskosten uit; alles zit immers bij één polis inbegrepen. Als je hiervoor kiest, zorg dan wel dat je de reispolis binnen 7 (en soms 14) dagen afsluit.

Een reisverzekering op zich kan je tot enkele minuten voor vertrek nog regelen, maar een annulatieverzekering moet zo snel mogelijk na de boeking afgesloten worden. Er zijn verzekeraars die je toestaan een annulatieverzekering op een later tijdstip toe te voegen, maar dan betaal je ook dik meer aan premie. Ook kan je controleren of het goedkoper is om een doorlopende annulatieverzekering af te sluiten. Dit is een betere optie voor mensen die gedurende het jaar regelmatig reizen en voor polissen waar meerdere personen verzekerd zijn die minimaal 2 weken op vakantie gaan.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Je ziet, mogelijkheden genoeg om een zo voordelig mogelijke annuleringsverzekering op de kop te tikken. De sleutel ligt hem in het vergelijken van de aanbieders en door de voorwaarden van elk goed door te lezen. Je kan vanaf deze pagina naar de websites van de verzekeraars surfen om je premie te berekenen. Door dit een aantal keren te doen, krijg je een goed overzicht van het aanbod. Zo kan je eenvoudiger zien welke verzekeraar het beste jouw type vakantie dekt en kan je je verzekering vaak direct online afsluiten. Wees wijs: ga zonder zorgen op reis.

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.