Alles wat je moet weten om zelf een reisverzekering te kiezen!

admin      0

Alles wat je moet weten om zelf een reisverzekering te kiezen!

Een reisverzekering afsluiten is bijna nooit een overbodige luxe als je op vakantie gaat. Maar wat moet je nu eigenlijk verzekeren? Er is veel mogelijk, maar heus niet alles nodig. Je sluit vooral een reisverzekering af omdat het hulp biedt in noodsituaties. Denk aan het onverwacht moeten terugkeren naar huis of juist een langer verblijf door een ongeval of ziekte. Het kost tijd en het kost geld; geld dat niet gedekt is zonder een reisverzekering. Een reisverzekering bestaat uit verschillende onderdelen. Je kan zelf je reisverzekering samenstellen, al naar gelang de bestemming, de duur en de kosten. Maar laten we bij het begin beginnen.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Het belangrijkste is de bijstand tijdens noodgevallen. Het gaat dan om medische hulp (bij ongevallen en ziekte), terugreiskosten bij overlijden van een naaste, extra verblijfskosten, vervoer van stoffelijk overschot, zoek- en reddingsacties en hulpverlening van de Alarmcentrale. Dit worden ook wel SOS-kosten genoemd. Iedere verzekeraar heeft dit meestal standaard in het pakket opgenomen. Een belangrijk onderdeel dat je zelf aan je reisverzekering kan toevoegen is de annuleringsverzekering. Deze verzekering zorgt voor terugbetaling van je kosten als je vóór je vertrek ziek wordt, een been breekt, je baan verliest, een herexamen hebt, een naaste overlijdt enz. Moet je je vakantie onderbreken vanwege bovengenoemde redenen, dan ontvang je je kosten geheel of gedeeltelijk terug, en ook vaak compensatie voor de gemiste dagen.

Een andere rubriek die je kan toevoegen aan je reisverzekering is een cover voor bagage (als die al niet automatisch meeverzekerd is), wintersport, onderwateractiviteiten, gevaarlijke sporten, rechtsbijstand, autohulp, extra sportuitrusting enz. Iedere rubriek heeft zijn eigen prijskaartje. De kosten van een annuleringsverzekering zijn ongeveer 5% van het verzekerde bedrag. Let op: de annuleringsverzekering dient maximaal 14 dagen na boeking te zijn afgesloten. Een reisverzekering of/en overige onderdelen kunnen zelfs 5 minuten voor vertrek nog worden afgesloten of bijgevoegd. Om zelf je reisverzekering samen te stellen, kijk je dus eerst naar wat je wil verzekeren. Daarna is het zaak de aanbieders te vergelijken, want er zijn nogal wat verschillen in de premie, dekking, eigen risico en maximaal verzekerde bedrag.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Op de volgende pagina hebben we een aantal goede (en goedkope) verzekeraars getabelleerd. Als je op een naam klikt, kom je op de website en kan je je premie bereken met behulp van een simulator. Door dit een aantal keren te doen met diverse aanbieders, krijg je een goed idee van het aanbod op de markt. Bedenk ook of het wellicht verstandig is om een doorlopende verzekering te kiezen. Als je 4 keer per jaar een weekje Europa doet, ben je zeker goedkoper uit met een jaarlijkse dan een losse verzekering –voordeel is ook dat je niet meer moet nadenken als je plots de reiskriebels krijgt. Maak je één verre reis dit jaar, dan zal een kortlopende verzekering een betere optie zijn. Wat je ook beslist, zorg dat je ontspannen op reis gaat en je geen zorgen moet maken als er onverhoopt iets gebeurt. Geniet van je vakantie!

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.