Alles wat je moet weten over de annuleringsverzekering op vakantie!

admin      0

Alles wat je moet weten over de annuleringsverzekering op vakantie!

Een vakantie plannen is altijd weer een spannende tijd. Eerst ga je je inlezen over je bestemming. Daarna moet je uitzoeken wat de beste manier is om er te komen. Ga je met de auto of wordt het vliegen? Wil je in een resort hotel waar alles inclusief is, of liever een huisje huren of met de tent? Hoe dan ook, als je verder weg gaat reizen, moet je waarschijnlijk een aantal dingen vooruit boeken. Je vlucht, accommodatie, transfers van en naar het vliegveld, enz. Mocht er daarna plots wat tussenkomen, dan ben je je geld kwijt. Maar niet als je een annuleringsverzekering met je vakantie meeboekt.
Goedkoop verzekeren doe je hier!

Wat is een annulatieverzekering (zoals het ook wel wordt genoemd) nu precies? Een annulatieverzekering komt tussenbeide als je onverwacht om persoonlijke redenen niet op vakantie kan of je reis onderbroken wordt. De twee sleutelwoorden zijn ‘onverwacht’ en ‘persoonlijk’. Het gaat dus om een onvoorzien voorval waardoor jij je vakantie in het water ziet vallen. Je kan dus niet rekenen op deze verzekering als je op je vakantiebestemming het eten niet lekker vindt, de loopafstand naar het strand langer was dan je dacht of slecht weer hebt. Het gaat om specifieke zaken die jou persoonlijk treffen.
Met een annuleringszekering krijgt je je gemaakte reiskosten (gedeeltelijk) terug als je bijvoorbeeld een been breekt; dit kan gebeuren als je nog thuis bent, maar ook als je al vertrokken bent. Ook je baan verliezen, een herexamen, complicaties bij zwangerschap, overlijden van een naaste, ziek worden, overlijden van een huisdier en serieuze schade aan je huis door bijvoorbeeld een lekkage horen hier meestal bij. Afhankelijk van de premie die je betaalt, krijg je de verloren dagen of zelfs je hele vakantie geheel of gedeeltelijk vergoed. De premie en voorwaarden kunnen sterk verschillen tussen de aanbieders. Daarom is het belangrijk zelf wat tijd te steken in het vinden van jouw verzekering.
Een annuleringsverzekering voor je vakantie vind je door de verzekeraars te vergelijken. Ieder heeft zijn eigen voorwaarden en premies. Wat voor jou onbelangrijk is, kan voor een ander juist cruciaal zijn. Hoe dan ook, als je lang gespaard hebt om je droomreis naar Thailand te kunnen maken, dan wil je dergelijke kosten niet zomaar in rook zien opgaan als er wat mis gaat. Het boeken van dit soort reizen wordt al maanden van tevoren gedaan. In de tijd tussen het boeken en vertrek kan er van alles misgaan. Dan is het maar beter dat je geen zorgen moet hebben als je in de auto stapt en je begint te stressen over een eventueel ongeval.
Goedkoop verzekeren doe je hier!

Je kan op de meeste annuleringssites al een goed idee over de tarieven krijgen. Je moet uiteraard de verzekeringsperiode ingeven en soms ook je leeftijd en het type vakantie – als je 85 jaar bent en gaat bungeejumpen zal je premie hoger liggen dan de hele dag in een luie stoel aan het zwembad doorbrengen. Ga snel kijken wie de scherpste annuleringsverzekering heeft en stel je vakantie veilig. En veel vakantieplezier gewenst.

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.