Alles wat je ooit wilde weten over de kortlopende reisverzekering!

admin      0

Alles wat je ooit wilde weten over de kortlopende reisverzekering!

Is een kortlopende reisverzekering nu echt nodig? Dit is een vraag die weleens gesteld wordt. Een vakantie kost nu eenmaal geld, dus hoe meer je kan besparen beter. Binnen de EU kunnen we gebruik maken van onze EU-zorgpas (de EHIC-kaart); iedere EU-burger heeft recht op dezelfde medische verzorging als de inwoners van een EU- land waar je korte tijd doorbrengt. Het is daarom zaak deze (gratis) aan te vragen en mee te nemen, zodat je bewijs in handen hebt als je dringend medische hulp nodig hebt.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Voor je vakantie binnen de EU dekt de Europese zorgpas echter niet de kosten van particuliere gezondheidszorg en ook geen andere kosten zoals die van reddingsacties in skigebieden, verloren of gestolen bagage, en repatriëring. Voorvallen zoals door een helikopter van de berg gehaald worden tijdens je skivakantie zijn zeker niet gedekt. Je zal dan een flinke rekening op je doormat vinden eens je weer thuis bent. Omdat je nooit weet wat je kan overkomen, is het verstandig een reisverzekering af te sluiten, in de EU en erbuiten.

Ziekenhuiskosten kunnen in de honderdduizenden euro’s lopen als je serieus ziek wordt. Iedereen heeft wel horrorverhalen gehoord over mensen die zwaar in de financiële problemen kwamen vanwege torenhoge medische rekeningen. Een kortlopende reisverzekering kost maar een minimaal percentage van wat je reist je gaat kosten. En omdat veel mensen inzien dat je het beter is je gezondheid, bagage en vakantie te beschermen, sluiten velen dan ook een verzekering af.

Er zijn een aantal elementen waarvoor je je kan verzekeren. Je zal een keuze moeten maken al naar gelang wat relevant is voor jou. Hoe meer onderdelen, hoe hoger de premie. Maar nog altijd beduidend lager dan wat je zou moeten betalen als je niet verzekerd bent. We hebben het over medische kosten, bagage, annulering, autopech, risicovolle sporten, rechtsbijstand, ongevallen, vervangend vervoer of verblijf, buitengewone of onvoorziene kosten en ga zo maar door. Je kan je reisverzekering dus helemaal aanpassen aan het type vakantie.

Reisverzekeringen verschillen in prijs, voorwaarden, eigen risico, bestemming of dekkingsgebied en dekking. Laten we beginnen met de prijs die je moet betalen: die is uiteraard afhankelijk van de lengte van je vakantie, het aantal mensen die meeverzekerd zijn, maar ook van de elementen die worden inbegrepen en het gekozen dekkingsplafond. Bedenk ook dat voor ieder voorval je altijd een gedeelte zelf moet betalen, je eigen risico. De bestemming is ook belangrijk; er zit een substantieel verschil in premie tussen dekking voor de Verenigde Staten of voor Frankrijk.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Als laatste heb je ook vaak keus uit twee polissen, één die een lager bedrag covert en één aan een hoger bedrag. Wellicht bied je reisagent jou een ‘goedkope’ verzekering aan of ben je ‘gedekt’ via je kredietkaart. Lees in dat geval wel heel goed de voorwaarden door. Een kortlopende reisverzekering moet aan jouw type vakantie voldoen, dus stel je reis veilig en kies de juiste door de verzekeraars te vergelijken. Je kan gelijk starten door naar de volgende pagina door te klikken. Makkelijk toch?

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.