Waarom de doorlopende reisverzekering ook voor jou ideaal is!

admin      0

Waarom de doorlopende reisverzekering ook voor jou ideaal is!

De meeste mensen sluiten een reisverzekering af als ze op vakantie gaan. Maar is dit nu echt nodig. Ja. Absoluut. De belangrijkste reden om wél een reisverzekering af te sluiten, is de hulp die je krijgt in noodsituaties. Wellicht moet je ongepland vervroegde terug naar huis of moet je juist langer dan gepland blijven door een ongeval of ziekte; denk hierbij aan accommodatie en extra reiskosten. Deze voorvallen kosten veel tijd en geld en zijn niet gedekt…tenzij je een reisverzekering hebt afgesloten.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Als je in België blijft en je weinig spullen meeneemt op vakantie, dan is een reisverzekering strikt genomen niet cruciaal. Maar over het algemeen geldt dat hoe duurder je vakantie en/of hoe verder weg, hoe belangrijker het wordt om je goed te beschermen. Een gezin dat drie weken per jaar op vakantie gaat, doet er beter aan een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Hetzelfde geldt voor een alleenstaande personen vanaf vier weken. De periode moet niet aaneengesloten zijn; het gaat dus over het totaal per jaar. En weekendje hier en daar of een onverwacht reisje horen daar natuurlijk ook bij. Voor minder vakantiedagen is het goedkoper om een kortlopende reisverzekering af te sluiten.

Meestal bestaat je dekking uit een standaardpakket van onderdelen, zoals verlies van paspoort, repatriëring na een ongeval, bij ziekte of overlijden, opsporings-, reddings- en bergingsacties, onderbreking van je vakantie vanwege overlijden van een naaste in je reisgezelschap of vanwege zware schade aan je woning thuis, en nog meer. Daarnaast kun je losse onderdelen laten dekken, zoals autopech/schade, bagage, het annuleren of onderbreken van je reis voor vastgestelde redenen, wintersporten en kostbare apparatuur als je gsm, fototoestel, laptop, sieraden, horloges enz.

Omdat je voor iedere polis administratiekosten betaalt, is het wellicht een goed idee eens uit te rekenen of je niet goedkoper uit bent met een doorlopende reisverzekering. Dit geldt vooral voor mensen die een paar keer per jaar de grens overgaan, ook al is het maar een lang weekend. Je moet een reispolis meestal voor minimaal één week afgesluiten, dus ook als het om een paar dagen gaat. Het is zeker een goed idee als je meerdere personen moet verzekeren, zoals bijvoorbeeld je partner en kinderen. Door de aanbieders en het type reisverzekering te vergelijken, krijg je een goed beeld van wat het beste bij jouw situatie past.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let bij het onderzoeken op de premie, het eigen risico, de dekking en tot hoeveel iets gedekt is. In elk geval moet je je met een doorlopende reisverzekering nooit meer over iets zorgen maken. Je moet niet eens meer nadenken als je boekt, want de polis loopt over het volledige jaar. Zelfs als je onverhoopt een probleem krijgt tijdens een weekendjein de Ardennen, kan je op je verzekering rekenen, zolang het voorval binnen de dekking valt. Voor een continue reisverzekering moet je geen rijke jetsetter zijn die iedere week weer van locatie verandert. Ook jij kan genieten van een goede bescherming tegen een zeer redelijk bedrag. Gauw checken wie de beste verzekering aanbiedt aan de laagste prijs!

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.