De annuleringsverzekering voor je vliegticket: inbegrepen of apart?

admin      0

De annuleringsverzekering voor je vliegticket: inbegrepen of apart?

Steeds meer mensen boeken een samengestelde reis. Dit is een reis waarbij je geen gebruik maakt van een reisagent met een vastgestelde reis, maar zelf alle onderdelen boekt. Eens je een bestemming hebt uitgekozen, boek je meestal eerst het ticket. Als je net zo bent als wij, dan houd je de vluchtwebsites in de gaten en schrijft je je in voor meldingen als jouw gewenste vlucht gaat zakken in prijs. Doorgaans is 12 tot 15 weken voor vertrek het beste moment om je vlucht zo goedkoop mogelijk te boeken; of juist lang van tevoren. Nu is een retourtje Barcelona niet zo heel duur, maar dit is anders als je naar Buenos Aires in Argentinië wil.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Soms is het moeilijk beslissen of je nu wel of geen annuleringsverzekering moet afsluiten. De premie van een annuleringsverzekering voor je vliegticket ligt tussen de 4 en 5,5 procent van de waarde van je ticket. Je moet je dus afvragen of je een eventuele annulering van je reis zelf kan dragen of dit je teveel geld zou kosten. Hint: het lijkt ons dat Buenos Aires je toch beduidend meer geld zal kosten als de reis niet door zou gaat. Een annuleringsverzekering is een slimme zet, ook als je verder nog niets hebt vastgelegd. Let op: het is belangrijk dat je de annuleringsverzekering binnen 7 (en bij sommige verzekeraars 14) dagen afsluit. De annuleringsverzekering voor je ticket beschermt je tegen een aantal voorvallen die ervoor kunnen zorgen dat je niet weg kan.

Een aantal voorwaarden die voor iedere verzekeraar gelden zijn verlies van je baan, een herexamen, overlijden van een naast familielid, je reisgenoot zegt af, je wordt ziek of raakt gewond, zware schade aan je huis, scheiding, enz. Daarnaast heeft iedere verzekeraar zijn eigen extra’s: de een zal bijvoorbeeld je kosten vergoeden als je huisdier overlijdt, de ander doet dit weer niet. Omdat er zoveel verschillen tussen de aanbieders zijn, is het zeer belangrijk om te vergelijken. Het gaat dan niet zozeer over hoeveel premie je moet betalen (dat is zo verschillend niet), maar over hoeveel je vergoed krijgt. Verzeker je ervan dat je goed gedekt bent en niet voor onaangename verrassingen komt te staan omdat je de kleine lettertjes niet hebt gelezen.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Een annuleringsverzekering voor je vliegticket is uiteraard niet nodig als je een reispakket hebt geboekt of als je binnen 7 dagen ook de accommodatie, autoverhuur en wat al niet meer hebt vaststaan. In dergelijke gevallen is het beter een complete reisverzekering te nemen, inclusief een annuleringsverzekering, zodat alle kosten gedekt zijn en vergoed worden als de reis in het water valt. Je sluit de complete verzekering zo snel mogelijk samen of na de boeking af. Hoe dan ook, als we het over een behoorlijk geldbedrag hebben, kunnen die paar tientjes extra er ook nog wel bij. Dit geldt zowel voor een annuleringsverzekering voor een vliegticket naar verre bestemmingen als voor een volledig geboekte reis. Bekijk hier onze lijst met verzekeraars en kies de beste verzekering aan het scherpste tarief.

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.