Moeiteloos een kortlopende reisverzekering afsluiten doe je zo!

admin      0

Moeiteloos een kortlopende reisverzekering afsluiten doe je zo!

Hoera! De scholen zijn uit, je verlof komt eraan en de buurvrouw heeft ‘ja’ gezegd om de planten water te geven en de kat te voeren. Het is bijna zover om op vakantie te gaan en van je welverdiende ontspanning te genieten, alleen, met je partner, vrienden of het hele gezin. Al maanden heb je hiernaar uitgekeken; lekker bakken in de zon, af en toe een leuk dorpje bezoeken, veel ijsjes eten en s’ avonds met een kaarsje aan een wijntje drinken op je balkon of terras, terwijl de krekels tjirpen. Maar heb je ook nagedacht over situaties waar het wellicht ook anders kan verlopen? Dat is ook een mogelijkheid.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

We zijn er niet op uit om je de stuipen op het lijf te jagen. Een voorval tijdens je vakantie is echter geen zeldzaamheid, en daar moet je over nadenken. Voor de wat langere of duurdere vakanties sluiten de meeste mensen een reisverzekering die meestal kortlopend is. Daarmee zijn jij en je geliefden gedekt in het geval dat er iets misgaat. Je kan zomaar een misstap begaan en een stukje die berg afglijden. Daar zit je dan met je gebroken been, letterlijk en figuurlijk. Binnen de EU geniet je dan wel een bepaalde mate van hulp (alleen voor medische noodgevallen), maar als je bijvoorbeeld een gecompliceerde breuk hebt opgelopen die een operatie nodig heeft, dan moet je naar huis.

Zonder een reisverzekering mag je zelf voor die kosten opdraaien. En als dit buiten de EU gebeurt, dan krijg je ook nog de rekening gepresenteerd van het ziekenhuis dat jou heeft behandeld. Gebeurt zoiets in de Verenigde Staten, dan is het nog maar afwachten of je überhaupt enige vorm van hulp krijgt aangeboden als je niet kan betalen. Je kent die horrorverhalen ook wel. Voor dergelijke reizen is het dus slim om na te denken over een kortlopende reisverzekering. Als je regelmatig in het buitenland verblijft (vanaf ongeveer 4 weken als je single bent en 2 à 3 weken als je met meer personen bent) kan een doorlopende reisverzekering een beter idee zijn; dan moet je niet iedere keer nadenken om die af te sluiten.

Een kortlopende reisverzekering is bij uitstek geschikt voor mensen die bijvoorbeeld de grote plas oversteken of naar Azië reizen. Ook mensen die wellicht niet ieder jaar wekenlang reizen, zijn goedkoper uit met een losse verzekering. Je kan jezelf veel geld besparen door de verzekeraars te vergelijken. Let daarbij op de premie (de prijs die je moet betalen), de dekking, het eigen risico en de hoogte van het gedekte bedrag. Surf vast naar onze pagina met aanbieders om een idee van de kosten te krijgen. Je kan meestal zelf onderdelen toevoegen of weglaten om je verzekering op maat te maken.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Neem geen grote risico’s met je gezondheid, eventuele ongelukken, diefstal, bagage, annulering van je reis door overmacht of andere voorvallen. Al voor anderhalve euro per dag kan je op twee oren slapen en zeker zijn dat je goed beschermd onderweg gaat. En dit zorgt voor heel veel rust en voorpret.

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.