De goedkoopste reisverzekering op de kop tikken? Geen probleem!

admin      0

De goedkoopste reisverzekering op de kop tikken? Geen probleem!

Je kijkt het hele jaar al uit naar je vakantie. Logisch, want wie wil er nu niet echt even zorgeloos weg om te ontspannen en weer op te laden? Dichtbij of ver weg, maar weg is weg! Om alles stressvrij te houden doe je er goed aan een reisverzekering af te sluiten. Zo kan je zonder gedoe goed beschermd op reis en moet je je geen zorgen maken over de gevolgen van eventuele narigheid. Want ook dat kan voorkomen op vakantie.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Je pakt je laatste koffer, doet de deur op slot en voelt de stress van je afglijden. De onbezorgdheid zit hem ook in het feit dat je je geen zorgen moet maken over bagage die niet aankomt, het rijgedrag in een ander land of rekeningen voor medische voorvallen. Een reisdekking omvat meestal twee opties: Europa of wereldwijd (bij Europa horen ook landen als Tunesië, Marokko, Egypte, enz). Sommigen gebruiken hun vakantiedagen liefst voor één lange reis. Anderen gaan weer liever iedere maand een lang weekend weg.

Als je als een paar weken per jaar in het buitenland doorbrengt, is het trouwens goedkoper om een doorlopende reisverzekering te overwegen. Voor de meeste reisverzekeringen kan je zelf kiezen welke elementen je in je dekking wil hebben. Omdat iedere aanbieder weer andere elementen in zijn pakket aanbiedt, is het belangrijk de verzekeraars te vergelijken om de goedkoopste reisverzekering met de juiste dekking op de kop te tikken. Ga je skiën, snowboarden of duiken, kom dan niet op glad ijs terecht of begeef je niet in te diep water. Een ongelukje zit in een klein hoekje, ook als je goed oplet. Bij de één zijn deze sporten wel gedekt, bij de ander weer niet.

De goedkoopste reisverzekering is die verzekering die naast een lage premie ook een redelijke dekking hanteert. Maak eerst voor jezelf een lijst van elementen die belangrijk zijn voor jou, en baseer je dekking daarop. De belangrijkste dingen zijn weliswaar standaard geregeld, maar er zijn zeker verschillen. Zoek dus een middenweg tussen de prijs en het aanbod. Eens je de voor jouw wensen goedkoopste reisverzekering hebt gevonden, is het afsluiten zo geregeld. Alles kan tegenwoordig gewoon online gedaan worden. Om verzekeraars te vergelijken moet je dus niet eens je zetel verlaten.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Naast de premie en de dekking doe je er ook goed aan te bekijken wat de maximale vergoedingen zijn. Ook dit kan sterk verschillen en je wil natuurlijk het onderste uit de kan halen voor je centen. Vaak zijn er limieten ingesteld voor bagage of voor apparatuur als laptops, telefoons, camera’s of tabletten. Ga dus na wie wat uitbetaald, en bestudeer ook het eigen risico. Dit kan variëren van 45 euro tot 100 euro per claim, dus dat is nogal een verschil. Om jezelf tientallen euro’s te besparen moet je wat werk verzetten, maar dan ga je in elk geval met een goed gevoel op vakantie: je bent beschermd aan een acceptabel bedrag. Surf naar onze lijst met aanbieders en doe je berekeningen vandaag nog. Bon voyage!

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.