Een doorlopende annuleringsverzekering, is dat wel een goed idee?

admin      0

Een doorlopende annuleringsverzekering, is dat wel een goed idee?

Heel veel mensen sluiten een annuleringsverzekering af als ze op reis gaan. Daarmee zijn allerlei voorvallen gedekt, al voordat de reis begint maar ook onderweg. Het gaat niet alleen om medische kosten, maar ook bijvoorbeeld over een sterfgeval in de familie terwijl je op vakantie bent. Of je raakt zodanig ziek of gewond dat je je reis moet onderbreken. Je kan om vele redenen naar huis moeten, en met een annuleringsverzekering ontvang je vaak een vergoeding voor de gemiste dagen of gemaakte kosten. Je kan een kortlopende of een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Wij leggen wat het meest voordelige is en in welke situatie.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Als je hooguit één keer per jaar voor minder dan vier weken naar het buitenland gaat en single bent, dan is een kortlopende annuleringsverzekering meestal de beste beslissing. Heb je een partner, dan wordt het meestal vanaf drie weken goedkoper om een doorlopende annuleringsverzekering aan te gaan, net als voor een familie van vier vanaf twee weken per jaar. De premie ligt voor de laatste twee groepen lager dan met een kortlopende verzekering, en daarbij is ook nog eens zeer praktisch. Wat wij hier stellen is een gemiddelde van wat we online aan verzekeraars hebben gevonden. Tussen de aanbieders zitten nochtans ruime verschillen wat betreft de voorwaarden en de premies.

Als je een beroep hebt waarbij je vaak naar het buitenland moet, dan spreekt het vanzelf dat een doorlopende verzekering de betere optie is. De verzekering loopt altijd met je mee, ook als je plots van de ene op de andere dag je valies moet pakken. Daarnaast kan je vaak extra opties aanvinken, zoals bescherming van je bagage en het aanpassen van vluchten. Voor mensen die regelmatig reizen zijn dit zeer handige toevoegingen. Maar ook als je graag lange weekenden buiten de Belgische grens doorbrengt, bijvoorbeeld in Parijs, Amsterdam of Barcelona, dan loont het zich om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Op het eerste gezicht is de premie iets hoger, maar als je gaat uitrekenen hoeveel je doorlopende verzekering voor drie of vier van die lange weekenden per jaar zou kosten, dan ben je uiteindelijk toch goedkoper uit dan met een kortlopende annuleringsverzekering. Nogmaals, ben je relatief weinig in het buitenland, dan is een doorlopende verzekering echt niet nodig. Hetzelfde geldt als je bijvoorbeeld graag met de auto een stukje de grens overgaat voor een paar dagen. Daar zijn vermoedelijk relatief lage boekingskosten mee gemoeid, maar het ligt helemaal aan jouw situatie. Belangrijk is dat je een avondje vrijmaakt om de verzekeringen van de aanbieders te vergelijken.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Wij zijn zelf ook op onderzoek gegaan en kwamen een aantal interessante aanbieders tegen die zich met scherpe tarieven etaleren. Als je op de link klikt, kom je op onze pagina met verzekeraars terecht, en kan je gratis een offerte aanvragen. Door op de naam te klikken kan je op hun websites een simulatie uitvoeren van de verzekering die je zoekt. Bevalt het je, dan kan je die direct online aanvragen. Heel eenvoudig en razendsnel.

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.