Moeiteloos de reisverzekering afsluiten die het best bij je past!

admin      0

Moeiteloos de reisverzekering afsluiten die het best bij je past!

Een reisverzekering afsluiten voordat je op vakantie gaat kan je veel stress schelen. Tijdens je vakantie kan je materiële, immateriële en letselschade oplopen, net als thuis. In België ben je uiteraard gedekt door je zorgverzekeraar, maar in het buitenland kan je daar niet altijd op rekenen. Blijf je in de EU, dan kan je je alleen voor medische noodgevallen aan de deur van een ander EU-land kloppen. Zorg wel dat je je EU-zorgkaart (EHIC) bij je hebt – die kan je gratis aanvragen in je gemeente. Voor andere problemen, zoals bagage, annulering, diefstal, repatriëring en ga zo maar door, ben je niet gedekt.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

De belangrijkste onderdelen die iedere reisverzekering meestal standaard verzekert, zijn medische kosten, repatriëringkosten (je moet terug naar huis omdat een naast familielid is overleden, je je been hebt gebroken tijdens het skiën of je zelf bent overleden), aansprakelijkheidskosten (als door jouw schuld iemand benadeeld wordt) en wettelijke bijstand. Ook SOS-kosten zijn vaak inbegrepen: kosten van een gedwongen langer verblijf (omdat je bijvoorbeeld in het ziekenhuis ligt), huur van vervangend vervoer, telecommunicatiekosten en kosten van opsporing en/of reddingsacties.

Onder de reisverzekeraars kan nogal wat verschil zitten in de voorwaarden, vergoedingen en premie. Op de website van de aanbieders kan je in een paar stappen je premie berekenen door de locatie, de lengte van je reis en het type reis (bv. een strandvakantie of avontuurlijke vakantie) in te geven. Je weet binnen een paar seconden wat je moet betalen voor je verzekering. Je premie is ook afhankelijk van je gezinssamenstelling. Kinderen tot 5 jaar zijn soms gratis meeverzekerd, afhankelijk van de aanbieder. Je kan ook onderdelen toevoegen, zoals een bagageverzekering, annuleringsverzekering, bijzondere sporten enz.

Iedere aanbieder hanteert zijn eigen dekking en voorwaarden. Bij een reisverzekering afsluiten is het dus belangrijk wat tijd uit te trekken en de verzekeraars te vergelijken. Het is even wat werk, maar het kan, afhankelijk van waar je naartoe gaat, je veel geld besparen. Wist je dat je ook een doorlopende reisverzekering kan afsluiten? Als je als alleenstaande of stelletje meer dan 3 weken per jaar in het buitenland doorbrengt (en dit moet niet aaneengesloten zijn), kan het goedkoper zijn om de verzekering voor een jaar af te sluiten. Dit geldt ook voor een gezin van 4 vanaf 2 of 3 weken per jaar.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Een reisverzekering afsluiten moet niet duur zijn. Soms kan je die al voor anderhalve euro per dag afsluiten. Het belangrijkste is dat je de voorwaarden van iedere polis goed doorleest. Is iets niet duidelijk, stuur dan een e-mail om zwart op wit een antwoord te krijgen op je vragen. Eens je je aanbieder hebt gevonden, kan je de verzekering heel eenvoudig online afsluiten en betalen. Meestal zal de polis al na korte tijd in je inbox belanden. Ga alvast vergelijken met de verzekeraars die wij hebben gevonden; nadat je op de link hebt geklikt, zie je in één oogopslag wie de goedkoopste premie hanteertr. Lees de voorwaarden door en kies je favoriete verzekering, gewoon online.

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.