Een annuleringsverzekering afsluiten? Lees dit voor je eraan begint!

admin      0

Een annuleringsverzekering afsluiten? Lees dit voor je eraan begint!

Steeds meer vakantiegangers sluiten tegenwoordig een annuleringsverzekering af. De bestemmingen die we kiezen bevinden zich de laatste 20 jaar beduidend verder weg, en kosten bijgevolg meer geld. Om je gemaakte kosten te beschermen doe je er goed aan eens na te denken of een annuleringsverzekering de moeite waard is voor jou. Deze verzekering kan een aantal voorvallen opvangen waar je normaalgesproken niet direct bij stilstaat. Je zou een week voor vertrek bijvoorbeeld een zware operatie kunnen ondergaan of een been kunnen breken. Je vakantie valt dan wel in het water, met op de koop toe nog een verlies aan veel geld.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Stel je hebt jarenlang gespaard voor een prachtige reis door Azië. Die komt inclusief onderkomen, maaltijden, vliegreis en excursies. Twee dagen voordat je je droom werkelijkheid ziet worden, stap je verkeerd van je fiets en breek je een been. Je mag in geen geval op vakantie, maar zonder een annulatieverzekering kan naar je centen je fluiten. De kosten voor een annuleringsverzekering afsluiten liggen ongeveer rond de 5% van het totaal dat je moet betalen aan je reis. Als we het over duizenden euro’s hebben, dan is dit een zeer minimaal bedrag om je portemonnee veilig te stellen voor dergelijke voorvallen.

Een annuleringsverzekering dekt over het algemeen de volgende voorvallen: medische problemen, verlies van je baan, complicaties bij zwangerschap, overlijden van een naaste, materiële schade aan je woning, herexamen, geen vaccinatie mogen ondergaan voor een of andere reden, echtscheiding en nog meer. Er is echter een belangrijke factor waarom je niet onmiddellijk een annulatieverzekering moet aanvragen: eerst je huiswerk doen en de meest geschikte aanbieder vinden. Omdat de reismarkt weer enorm is aangetrokken, worden steeds meer reisverzekeringen afgesloten. Het gevolg is een groei van verzekeraars jou als klant willen, dus ook meer concurrentie.

Stap dus niet in zee met de eerste de beste. Ook niet direct met de reisagent die met jou de reis heeft uitgestippeld. Ga eerst eens op je gemakje thuis achter de laptop om wat onderzoek te verrichten. Je zal verbaasd staan bij hoeveel verzekeraars je een annuleringsverzekering kan afsluiten. Let ook op wie wat dekt, wat je eigen risico is en hoeveel wordt vergoed. En wist je trouwens dat het niet alleen gaat over voorvallen vóórdat je weggaat? Een onderbreking van je reis vanwege bovengenoemde redenen is ook gedekt door je verzekering.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

We hebben je het leven wat makkelijker gemaakt door alvast de meest populaire verzekeraars op een rijtje te zetten. Door op de naam te klikken, kom je op de website van de aanbieder. Je kan alvast een idee krijgen van de prijs door de reisdata en de locatie in te geven. Je kan vervolgens heel snel zien wat de verzekering je gaat kosten. Bedenk wel dat vanaf het moment dat je iets boekt (accommodatie, vliegreis, enz.) je meestal maximaal 14 dagen hebt om een annuleringsverzekering te afsluiten. Maar eens dit gedaan is, kan je je met veel meer rust voorbereiden op die droomvakantie. Geen zorgen meer eventuele voorvallen, gewoon direct genieten.

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.