Waarop moet je letten bij de voorwaarden van je annuleringsverzekering?

admin      0

Waarop moet je letten bij de voorwaarden van je annuleringsverzekering?

Als je een verre of dure reis gaat maken is het een goed idee om een annuleringsverzekering af te sluiten. Met een annuleringsverzekering ben je gedekt als er plots iets gebeurt waardoor je niet kan vertrekken, of als je je reis moet onderbreken. Iedere verzekeraar heeft naast de verplichte dekkingselementen zijn eigen voorwaarden toegevoegd. De belangrijkste voorwaarde van deze verzekering is dat je hem binnen 7 dagen (bij sommige verzekeraars tot 14 dagen) na een boeking afsluit. De verzekering kan voor eenmalig gebruik worden afgesloten, maar ook doorlopend. Met een doorlopende verzekering ben je voor het hele jaar gedekt en heb je geen omkijken meer.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Voor iedere verzekeraar geldt dat de voorwaarden van een annuleringsverzekering in elk geval gebeurtenissen dekt zoals ziekte, ongeval of overlijden van jezelf, van je reisgenoot(en) of een naaste. Meestal (maar niet altijd) zijn ook voorvallen inbegrepen als zwangerschap, echtscheiding, werkloosheid of juist een nieuwe baan, aankoop van een nieuwe woning, zware schade aan je woning door bijvoorbeeld brand of wateroverlast, medische ingrepen en vertrekvertraging. Sommigen verzekeren zelfs het overlijden van een huisdier als dit minder dan een week voor vertrek gebeurt.

De voorwaarden van de annuleringsverzekering komen te vervallen als je de premie niet betaalt of je niet houdt aan de verplichtingen. Ook in geval van alcohol- en drugsmisbruik, crimineel gedrag, kaping, atoomkernreacties en verbeurdverklaring is de verzekeraar niet verplicht tussenkomst te bieden. Het gaat dus om onvoorziene voorvallen; een ziekte of aandoening die al bestond voordat je op reis gaat, telt niet mee. Bij een kortlopende reisverzekering moet je de waarde van je reis ingeven; op basis daarvan wordt je premie berekend. Dit ligt meestal tussen de 4 en 5,5 procent van het totaalbedrag, maar kan ook minder zijn.

Voor een doorlopende annuleringsverzekering wordt een vast bedrag gerekend; meestal om en nabij de 1.500 euro, maar ook dat kan verschillen tussen de aanbieders. De maximumvergoeding ligt tussen de 1.000 en 2.000 euro. Je kan de verzekering ook ophogen als je wil. Ga je in het verzekerde jaar een duurdere reis maken, dan kan je wat bijbetalen om toch voldoende gedekt te zijn. Omdat er vele reisverzekeraars zijn, is het verstandig die eerst te vergelijken. Iedere aanbieder heeft zo zijn eigen regels, en het is aan jou om de meest relevante verzekering eruit te halen. Lees dus eerste de voorwaarden van een annuleringsverzekering goed door en maak je keus.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Als je voor een eenmalige annulering kiest, bijvoorbeeld omdat je een verre reis gaat maken, dan is het goedkoper om deze direct af te sluiten met je reisverzekering. Voor verre bestemmingen is het sowieso slim om jezelf goed in te dekken tegen ziekte, ongevallen, repatriëring, diefstal, enz, dus kan je tegelijkertijd ook de annulering toevoegen. Zo bespaar je jezelf extra poliskosten en stap je met een gerust hart op het vliegtuig om zonder zorgen van je prachtige reis te genieten. Doe de test op onze pagina met verzekeraars en sluit de goedkoopste en beste verzekering online af. Snel en zonder gedoe.

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.