Een eenmalige of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan!

admin      0

Een eenmalige of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan!

De meeste mensen die naar het buitenland gaan, sluiten een reisverzekering af. Hoewel je binnen de Europese Unie een zekere mate van hulp geniet bij medische noodgevallen, is dit niet altijd gratis. Als je een paar weken op vakantie gaat, doe je er beter aan een reisverzekering af te sluiten; je medische dekking is beduidend beter en daarnaast gelden ook andere voordelen. Als je bijvoorbeeld een been breekt en je vakantie niet kan voortzetten, profiteer je van repatriëring naar België. Ook je bagage is tot op zekere hoogte verzekerd, net als geld, paspoort, elektronische apparatuur, gevaarlijke sporten enz. Een eenmalige reisverzekering heeft een vaste ingangsdatum en einddatum. Met een dergelijke verzekering is je reis dus verzekerd vanaf het moment dat je vertrekt tot je weer thuis bent.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Een tijdelijke reisverzekering sluit je af als je eenmalig een aantal weken op vakantie of reis gaat. Veel verzekeraars bieden een zakelijke reisverzekering aan, waarmee iemand die voor zijn werk naar het buitenland moet, gedekt is voor specifieke voorvallen. Als je als alleenstaande langer dan 3 weken per jaar in het buitenland doorbrengt, is het meestal goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een familie van 3 of 4 personen is meestal goedkoper uit met een doorlopende verzekering als de reis minimaal 2 weken bedraagt. Met een eenmalige reisverzekering betaal je per dag, terwijl een doorlopende reisverzekering het ganse jaar geldig is. Een kortlopende reisverzekering kan vaak enkele minuten voor vertrek nog afgesloten worden. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren.

Ten eerste speelt de bestemming een rol. Meestal kan je kiezen tussen Europadekking of werelddekking. Werelddekking zal prijziger zijn, omdat je vaak met landen te maken hebt waar de medische kosten hoog zijn. Ook het aantal personen is van belang; kinderen tot 5 jaar mogen vaak gratis meeverzekerd worden met de polishouder. Oudere kinderen kunnen tegen een gereduceerd tarief meeverzekerd worden, afhankelijk wat de vakantieactiviteiten zijn. Een derde factor is het aantal modules dat je kan toevoegen aan je polis. Zo wordt vaak de module ‘annulering’ bijgevoegd om de boekingskosten veilig te stellen als je onverhoopt niet kan vertrekken of je reis moet onderbreken. Denk hierbij aan ziekte of een geval, herexamen, complicaties bij zwangerschap, overlijden van een naaste, verlies van baan, enz.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

De maximale reisduur van een eenmalige reisverzekering is meestal 90 dagen aan één stuk, maar bij sommige verzekeraars kan je je reis wel tot 180 dagen verzekeren. Dit kan van pas komen als je bijvoorbeeld voor je studie naar het buitenland gaat of een wereldreis wil maken.
Controleer wel of het voor een lange periode wellicht goedkoper is om een doorlopende verzekering af te sluiten. Een reisverzekering is bij vele verzekeraars af te sluiten. Daarom is het slim om eerst te vergelijken wie de beste voorwaarden en premie biedt. Je zal verbaasd zijn hoeveel geld je kan besparen, dus doe je huiswerk. Eens gevonden kan je zonder zorgen op reis en ben je gedekt voor allerlei voorvallen. Een rustgevend idee, toch?
879 Keywords: reisverzekering werelddekking

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.