Een reisverzekering met werelddekking, dat hoeft niet duur te zijn!

admin      0

Een reisverzekering met werelddekking, dat hoeft niet duur te zijn!

Als je een reis buiten Europa maakt, sluit je best een reisverzekering met werelddekking af. Het zal iets meer geld kosten dan een verzekering binnen Europa, maar je bent in elk geval wereldwijd gecoverd als er iets gebeurt. Werelddekking is mogelijk bij zowel kortlopende als langlopende reisverzekeringen. Zo bent je over de hele wereld verzekerd tijdens het reizen, en kan je eventuele geleden schade van je verzekeraar claimen. Denk hierbij aan medische kosten, repatriëring, gestolen spullen, beschadigde spullen of een langer verblijf in het buitenland door omstandigheden. Maar waarom is werelddekking doorgaans duurder?

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Reizen binnen Europa wordt gezien als minder risicovol. Vooral de medische kosten kunnen buiten Europa beduidend hoger liggen, en voor dit risico moet je extra betalen. Wist je trouwens dat een aantal landen buiten Europa niet onder werelddekking vallen? Voor landen als Egypte, Marokko, Turkije, Syrië, Israël, Libanon, Tunesië, Algerije, Libië, de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden is Europadekking meestal voldoende. Controleer dit bij je verzekeraar, want de aanbieders kunnen hierin verschillen. Bij een reisverzekering kan je kiezen tussen een kortlopende of langlopende dekking. Een kortlopende reisverzekering dekt je meestal tot 90 aaneengesloten dagen, maar sommige verzekeraars bieden ook de mogelijkheid om de verzekering voor 180 dagen af te sluiten.

Met een langlopende reisverzekering met werelddekking ben je het ganse jaar verzekerd. Het voordeel is dat je het dekkingsgebied kan aanpassen als je bv. na een 7 maanden wereldreis weer terugkeert naar België. Omgekeerd geldt hetzelfde: ga je plots buiten Europa op vakantie, dan kan je je doorlopende reisverzekering met Europadekking aanpassen aan je reisgebied door een extra toeslag te betalen voor die ene reis. Met zoveel verzekeraars op de markt is er veel keus in verzekeringen. Vergelijk dus de aanbieders om de beste verzekeraar te vinden. Let op: dit is niet altijd de verzekering met de laagste premie, maar die waarvan de voorwaarden het beste aansluiten op jouw type reis.

Als je naar onze pagina met aanbieders doorklikt, kan je heel eenvoudig je poliskosten berekenen op de websites van de aanbieders. Daarbij moet je op twee dingen letten: de dekking van je activiteiten en de prijs van je polis. Met een beetje zoekwerk is het zeer goed mogelijk om een goedkope reisverzekering met werelddekking te vinden die aansluit bij jouw activiteiten. Door diverse aanbieders naast elkaar te leggen, krijg je een goed overzicht van het aanbod en kan je de verzekering afsluiten die jou het beste past. Neem geen risico’s in verre landen en laat je verzekeraar het overnemen als er wat gebeurt. Zij kunnen dat veel beter dan jij.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Een verre reis buiten Europa zal sowieso geld kosten. Bouw in je budget dan ook ruimte in voor bescherming van jezelf en je spullen. Wellicht is je nog nooit wat overkomen op vakantie, maar het is niet slim om te denken dat het nooit kan gebeuren. Je reist een stuk geruster als je weet dat je je geen zorgen moet maken tijdens calamiteiten. Vermijd dus kopzorgen en start je vergelijking hier.

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.