Waar kan ik een Europese reisverzekering afsluiten?

admin      0

Waar kan ik een Europese reisverzekering afsluiten?

De laatste jaren zijn de zogenaamde nano breaks – 2-daagse uitstapjes met een hotelovernachting – steeds populairder geworden. Meer en meer mensen kiezen ervoor om regelmatig een weekendje weg te gaan en gebruik te maken van een lastminute hotelaanbieding; daarmee kan je namelijk flink wat geld bespaard. De meest populaire trekpleisters voor deze ultrakorte reisjes zijn bestemminegn in eigen land of grotere steden in Europa. De locaties zijn makkelijk bereikbaar per trein, auto of vliegtuig, en zelfs als je maar 48 uur weg bent uit je dorp, zorgt dit voor een enorme mentale oppepper.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Hoewel je als EU-burger recht hebt op medische hulp bij noodgevallen, is een ander EU-land niet verplicht die hulp volledig gratis aan te bieden. Je mag dus nooit ervan uitgaan dat je zonder zorgen in een ziekenhuis kan herstellen zonder dat je daar een cent voor moet betalen. Alleen al om die reden is het slim om een Europese reisverzekering af te sluiten, en die moet heus niet veel geld kosten. Als je meerdere uitstappen per jaar doet, is het verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Het is meestal goedkoper dan een aantal losse kortstondige reisverzekeringen, en je heb er geen omkijken naar. Ook niet als je vriendin plots 2 vliegtickets naar Rome tevoorschijn haalt en je een uur later zonder zorgen onderweg kan naar het vliegveld (want handbagage is snel geregeld voor die paar nachten).

Je kan een Europese reisverzekering afsluiten bij talloze verzekeraars: Sun Assistence, Europ Assistence, Allianz Global Assistence,Touring, ING, VAB, Belfius en ga zo maar door. Voor de meeste verzekeraars betekent ‘Europadekking’ de landen in Europa, de niet-Europese landen grenzend aan de Middellandse Zee (Algerije, Egypte, Tunesië, Marokko, enz.) en de Azoren, Madeira en Canarische Eilanden. Echter, verzekeraars onderling verschillen, dus controleer of de aanbieder jouw gekozen bestemming dekt. Tegenwoordig word je behoorlijk vrijgelaten in het samenstellen van je reisverzekering. Iedere verzekeraar zal zijn eigen standaard voorwaarden hebben, maar ook onderdelen die jij los kan toevoegen als ze relevant zijn. Denk hierbij aan onderwatersporten, bagage, elektronische apparaten, gevaarlijke sporten, skibijstand, autopech, enz.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Je kan je polis aanpassen aan wat jij belangrijk vindt. En zelfs als je plots een langere of verre reis gaat maken, is het normaalgesproken mogelijk je doorlopende reisverzekering op te hogen en aan te passen aan die specifieke vakantie. Het enige nadeel is dat je het jaareinde in het oog moet houden als je niet meer wilt vernieuwen. Soms gaat er een opzegtermijn van een (aantal) maand(en) aan vooraf, of wordt het automatisch van je rekening geschreven. Hoe dan ook, een Europese reisverzekering is praktisch om het ganse jaar beschermd te zijn, en noodzakelijk om aan hoge medische kosten tegemoet te komen. Zelfs een paar dagen in een huisje in België is gecoverd hiermee. Voor een klein bedrag kan je het hele jaar onbezorgd op pad, in België en de rest van Europa, zonder dat je je moet afvragen wie betaalt als je plots moet terugkeren. Allemaal zaken die door je reisverzekering gedekt zijn; wel zo makkelijk, niet?

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.