Een goedkope annuleringsverzekering vinden: zo pak je dat aan!

admin      0

Een goedkope annuleringsverzekering vinden: zo pak je dat aan!

Je bent al jarenlang een prachtige reis door de Rocky Mountains in Canada aan het plannen. En eindelijk is het zover. Het gaat een smak geld kosten, maar wat wordt het een mooie reis. Jij, je partner en 2 kinderen gaan 4 weken onderweg in een mobilhome, met alles erop en eraan. Slaapplaatsen voor 4, een keuken, een voortent die je eraan vast kan zippen en legio ruimte voor de kids als jullie door die prachtige natuur rijden. Lake Louise, Jesper National Park, Banff…ook de habitat van de Grizzlyberen en bruine beren. Lekker spannend en goed beschermd in je camper kan je die van dichtbij bekijken. Maar voordat het zover is moet je even stilstaan bij een belangrijke voorzorgsmaatregel: je annuleringsverzekering. Want als je duizenden euro’s gaat spenderen aan het boeken van vluchten, mobilhome en campingplaatsen, zorg dan dat je die gemaakte kosten terug kan krijgen als er iets tussenkomt.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Een goedkope annuleringsverzekering vind je door de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit soort reizen worden meestal maanden van tevoren al geboekt. In de tijd tussen de boeking en het vertrek kan van alles gebeuren waardoor de reis niet kan doorgaan. Denk hierbij aan ziekte of een ongeval, overlijden van een naaste, complicaties bij zwangerschap, herexamen, verlies van je baan, een nieuwe werkgever waardoor je geen verlof kan opnemen, zware schade aan je woning of bedrijf door bv. een storm, brand of overstroming, enz. Voor dezelfde redenen is het mogelijk dat je je reis moet onderbreken en moet terugkeren. Zonder annuleringsverzekering zal je je betaalde kosten in rook zien opgaan, dus wees slim en sluit de verzekering binnen 7 dagen (en soms tot 14 dagen) na je eerste boeking af.

Er zijn talloze verzekeraars op de markt. En met een dergelijke bestemming is het sowieso zaak om daarnaast ook een reisverzekering af te sluiten. Je wilt immers niet een torenhoge medische rekening krijgen als er wat gebeurt onderweg. In dit soort landen valt niet te spotten met medische kosten. Je kan een goedkope annuleringsverzekering regelen door deze samen met de reisverzekering af te sluiten; je spaart immers poliskosten uit. Maar ga eerst een vergelijking maken van de diverse aanbieders. Lees bij iedere aanbieder zeer goed de voorwaarden door, want die zijn overal weer net iets anders. Zorg voor een juiste balans tussen de premie, je dekking, je eigen risico en je dekkingsgraad (hoeveel je krijgt vergoed). De één zal je een polis aanbieden die wellicht iets duurder is dan bij een ander, maar als daarmee je eigen risico 0% is en de dekkingsgraad hoog ligt, dan heb je een prima polis in je handen.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Een goedkope annuleringsverzekering is dus eigenlijk iets relatiefs: een lage premie kan een lage dekkingsgraad betekenen, dus als er dan iets gebeurt, ben je juist duur uit. Maar het is zeker geen vaste regel. Wij hebben de goedkoopste én de beste annuleringsverzekeringen getabelleerd; ga vast op onze pagina met aanbieders kijken en pas je verzekering volledig aan jouw reis aan. Op naar de bergen!

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.