Wat is een reisverzekering? En waarop moet ik letten? Ontdek het hier!

admin      0

Wat is een reisverzekering? En waarop moet ik letten? Ontdek het hier!

Voor veel mensen die op reis gaan is het afsluiten van een reisverzekering de gewoonste zaak van de wereld. Vooral voor verre reizen is het slim om je te verzekeren, want als er iets misgaat is het al vervelend genoeg om je ook nog eens zorgen te moeten maken over bijkomende kosten. Maar wat is een reisverzekering nu effectief? Heb je bepaalde verplichtingen? En waar moet je op letten? Wij willen deze vragen graag beantwoorden, dus lees verder en word wijzer.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Als je (nog) nooit een schade hebt geclaimd voor je vakantie, dan ben wellicht niet overtuigd. Maar bij bv. ernstige ziekte of een ongeval is de juiste hulp van groot belang. Stel je dat in Amerika rondreist en medische hulp nodig hebt. Amerika is het duurste land ter wereld als het om medische kosten gaat. Voor een bezoek aan de eerste hulp in Miami kan je een rekening van 53.000 euro gepresenteerd krijgen. Als je een reisverzekering hebt afgesloten wordt dit betaald door je verzekeraar. Of je wordt in Azië gebeten door een of ander insect. De beet kan voor infectie zorgen of bacteriën bevatten waar onze Belgische lijven helemaal niet aan gewend zijn. Je kan daar behoorlijk ziek van worden. En in dit werelddeel zal je als toerist gemolken worden voor wat je waard bent.

Op je vraag ‘wat is een reisverzekering’ hebben we nog wel meer antwoorden: niet alleen medische kosten zijn gedekt, maar ook bijvoorbeeld repatriëring (bv. omdat er thuis iets gebeurt waardoor je terug moet), opsporings- en reddingsacties zoals jou van een berghelling halen met een helikopter (daar hangt al snel een prijskaartje van minimaal 5000 euro aan). Ook acute kosten ten gevolge van een voorval worden gedekt, zoals het langer moeten blijven omdat jij of je een medereisgenoot ziek is, of je moet op een gipsvlucht terug naar België na een skiongeval. Ook je bagage is tot een bepaald plafond verzekerd (je kan dit zelf verhogen al naar gelang je bezittingen). Je kan zelf modulen toevoegen die relevant zijn voor het type vakantie; toevoegingen zoals onderwatersporten, gevaarlijke sporten, annulering, autopech, skicover, technologische apparaten en ga zo maar door.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Er zijn een aantal verplichtingen waaraan je je moet houden. Zo moet je de premie betalen, wijzigingen op je reisschema op tijd doorgeven (bv. als er iets in de gezinssituatie verandert), schade voorkomen en beperken, en onmiddellijk contact opnemen met de verzekeraar om de schade door te geven als er iets gebeurt. Als laatste is het belangrijk dat je de aanbieders vergelijkt. In grote lijnen wordt hetzelfde gedekt, maar er zijn veel verschillen in het dekkingsplafond, de premie die je moet betalen, wel of geen eigen risico, enz. Door de voorwaarden van diverse aanbieders te lezen, kan jij met een beetje onderzoek de goedkoopste én de beste reisverzekering op de kop tikken. We hopen dat we hiermee de vraag ‘wat is een reisverzekering’ voldoende hebben gecoverd, en dat jij kiest voor een zorgeloze vakantie door er één af te sluiten. Geniet zonder zorgen!

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.