Het geheim om de goedkoopste tijdelijke reisverzekering te vinden!

admin      0

Het geheim om de goedkoopste tijdelijke reisverzekering te vinden!

Je bent net afgestudeerd, maar voordat je je in de banenstrijd werpt, wil een time-out: met je rugzak minstens een jaar de wereld over en genieten van andere culturen, voedsel en natuurwonderen. Het is dan ook belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten en te zorgen dat je beschermd bent. Er zijn twee type reisverzekeringen: de doorlopende of de kortlopende. Mensen die regelmatig reizen, doen er goed aan doorlopende verzekering te hebben; die is namelijk goedkoper en je moet niet meer nadenken over het hoe of wat. Ze dekken echter enkel relatief korte periodes, meestal tot 45, 60 of 90 dagen, heel soms een jaar. Dit is dus niet altijd de juiste optie voor jou.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Een backpacker die meer dan een jaar weggaat (of iemand die niet meer dan 4 weken per jaar reist) sluit best een tijdelijke reisverzekering af. Hier is waar je op moet letten: de periode van je reis, medische kosten, wel of niet aanhouden van je medische zorgverzekering (afhankelijk of je je moet uitschrijven bij je gemeente), bagage, het type activiteiten (ga je bijvoorbeeld de Kilimanjaro beklimmen of bungeejumpen), dekking voor je telefoon, camera, tablet enz, je eigen risico, je wettelijke bijstand en wat is het maximale bedrag waarvoor je gedekt bent. Inderdaad, veel om over na te denken, maar wel belangrijk. De ene verzekeraar is de andere niet, dus je zal een avondje achter je laptop moeten om uit te zoeken wie de meest complete én goedkoopste reisverzekering aanbiedt.

Er zijn meer dan voldoende reisverzekeraars die een tijdelijke reisverzekering aanbieden. Aan jou om de meest geschikte te vinden, en daar hoort ook de hoogte van de premie bij. Wij hebben ook niet stilgezeten en alvast wat voorbereidend werk gedaan voor jou. Pak een stuk papier en verdeel de diverse aanbieders in kolommen. Stel vervolgens vast welke onderdelen in een verzekering belangrijk zijn voor jou. Bij de meeste verzekeraars zijn de standaardonderdelen inbegrepen, maar bekijk ook het eigen risico en de hoogte van de dekking. Als je met je rugzak reist, is bijvoorbeeld het onderdeel ‘autopech’ niet van belang, dus dat kan je wegstrepen. Je bagage is wel weer toepasselijk; je leeft maandenlang uit je rugzak dus die moet je beschermen.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Eens je de aanbieders hebt geanalyseerd, ga je je tijdelijke reisverzekering vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Zoek de gulden middenweg tussen je cover en je premie. Een dure premie betekent heus niet altijd een betere cover, en omgekeerd geldt hetzelfde. Het kan zijn dat je wat meer betaalt bij een bepaalde aanbieder, maar als je dekking geweldig is, dan ben je in wezen goedkoper uit mocht er iets gebeuren. Zorg dat je altijd back-up hebt voor je verzekering in de vorm van politierapporten (als bijvoorbeeld je tablet wordt gestolen), artsen en eventuele facturen. Het eerste wat je doet bij problemen is contact opnemen met je verzekeraar. Hij zal je begeleiden en je laten weten wat er moet gebeuren. Wel zo makkelijk om zonder zorgen een geweldig jaar tegemoet te zien. Geniet ervan!

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.