Hier kunnen studenten een goedkope reisverzekering afsluiten!

admin      0

Hier kunnen studenten een goedkope reisverzekering afsluiten!

Als student zit je veel achter de boeken, maar het leven is mooi en rijk aan mogelijkheden. OK, je moet zuinig omgaan met je maandelijks budget, maar dat hoort nu eenmaal bij het studentenleven. Na 9 maanden blokken is het heerlijk om een paar maanden vrij te zijn in de zomer. Want ook jij hebt vakantie nodig; een studie vergt immers veel energie. Vakantie is trouwens niet de enige factor waarvoor je als student de grens kan oversteken: wat dacht je van studeren in het buitenland? De meest bekende buitenlandse studie-ervaring voor de Belgische student is het Erasmus-programma. Een studiejaar aan een buitenlandse universiteit doorbrengen is een geweldige ervaring voor jonge mensen. Gelijkgestemden, maar andere culturen en gewoontes, iets wat in onze huidige samenleving belangrijk is om te ervaren.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Als student ben je meestal via een ouder meeverzekerd bij een Belgische zorgverzekeraar. Die volstaat echter niet als je naar het buitenland vertrekt. Daarom is het belangrijk dat studenten een reisverzekering afsluiten, eender of het nu gaat om vakantie of om studie. De Belgische tak van verzekeraar Europ Assistence heeft voor Erasmusstudenten bijvoorbeeld de volgende extra waarborgen in de polis opgenomen: repatriëring als je het slachtoffer bent van een ziekte of een ongeval, medische kosten in het buitenland gedekt tot 250.000 euro, vervroegde terugkeer bij ziekenhuisopname of overlijden van een verwant in België, terugbetaling van de studiekosten bij stopzetting van de studie omwille van gezondheidsredenen en dekking van burgerlijke aansprakelijkheid.

Daarnaast gelden ook de standaard voorwaarden voor reizen, waarbij verlies, diefstal enz. ook gedekt is, of waar modules kunnen toegevoegd worden. Op de website van Europ Assistence moet je enkel de startdatum van je studiejaar invullen. Wij deden de test en wisten binnen 2 seconden wat de premie zou kosten: 242 euro voor een Erasmus studiejaar, een bedrag dat zeer redelijk en aan interessante voorwaarden verbonden is. Maar ook thuisstuderende studenten sluiten best een reisverzekering af als ze op reis gaan. Medische kosten in het buitenland is niet iets waar je mee moet spotten. Een ongeluk zit in een klein hoekje; je bent dan wel jong en sterk, maar niet onoverwinnelijk.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Er zijn verzekeraars die studenten een doorlopende reisverzekering aanbieden aan een korting van 25%. Met een dergelijke verzekering ben je, naast je buitenlandse reizen, bv. ook verzekerd voor uitjes en lange weekenden in België. De meeste verzekeraars laten jou zelf onderdelen toevoegen die jij relevant vindt. Heb je geen auto, dan laat je het onderdeel ‘autopech’ weg. Bezit je zeer veel elektronische apparatuur die je meeneemt onderweg, dan voeg je dit toe. Je kan je verzekering helemaal aanpassen aan jouw wensen. Als je op de link klikt, kom je op onze pagina met diverse aanbieders. Het is belangrijk die eerst te vergelijken, want er is onderling nogal wat verschil. Zowel de voorwaarden als de premies zijn bij iedere verzekeraar weer anders. Gebruik dus je hersens en ga niet aan één nacht ijs beslissen. Een beetje extra studie om de goedkoopste aanbieder te vinden kan er nog wel bij, toch?

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.