Opgelet: houd de kosten van je annuleringsverzekering onder controle!

admin      0

Opgelet: houd de kosten van je annuleringsverzekering onder controle!

Als je student bent of net begonnen met werken, telt iedere cent die je uitgeeft. Maar ook jij hebt behoefte aan vakantie en wil met vrienden op stap om je studie of nieuwe baas ver achter je te laten. Of wellicht ben je net afgestudeerd en besluit je een lange reis te maken voordat je de werkwereld binnenstapt – je moet tenslotte nog lang gedurende je leven, dus dit is meestal een goed moment om je plannen te verwezenlijk. Budgetreizigers hebben weinig wensen wat betreft luxe en zoeken het internet af naar goede deals voor vluchten. Omdat je iedere eurocent telt, ben je wellicht geneigd extra kosten te negeren. Maar is dat wel een goed idee?

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Je grootste uitgave, vooral als je ver weg reist, is je vliegticket. Als je gaat reizen heb je dit waarschijnlijk al maanden van tevoren gepland en geboekt. Iedereen weet dat een vroege boeking van je vlucht je veel geld kan besparen. Maar in de tussentijd kan er van alles gebeuren waardoor je je reis moet uitstellen of onderweg moet afbreken. Het leven is tenslotte niet te voorspellen, dus bescherm je kosten met een annuleringsverzekering. Kies echter zodanig dat je niet handenvol geld betaalt, maar neem wat tijd en ga op onderzoek uit. Er zijn namelijk heel veel verzekeringen in omloop, en die verschillen vaak sterk. Waar moet je op letten bij een annulatieverzekering?

Als eerste bekijk je de prijs van de verzekering. Die is op de waarde van je reis gestaafd. Als je een all-in reis boekt (vlucht, accommodatie, excursies, enz.) dan dien je het volle bedrag te verzekeren. Boek je alleen een vliegticket, dan geef je de waarde van je ticket in. De premie die je moet betalen ligt meestal tussen de 3% en 7% van je boekingskosten. Om de kosten van je annuleringsverzekering laag te houden is een lage premie uiteraard aantrekkelijker. Maar lees eerst goed de voorwaarden door om te zien in welke gevallen je op terugontvangst van je kosten kan rekenen. Niet alle verzekeraars vinden het overlijden van een huisdier kort voor vertrek een goede reden om te annuleren.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Als je weet dat je in bovenstaand geval te verdrietig zou zijn om al zo snel van je vakantie te kunnen genieten, dan is het zaak een verzekeraar te vinden die dit wel dekt. En zo zijn er tal van voorvallen die wel gedekt worden door de één maar weer niet door de ander. Een andere manier om kosten te besparen is je annulering bij te voegen als je je reisverzekering afsluit. Zo bespaar je op administratieve poliskosten. Let op: een annuleringsverzekering dient binnen 7 (soms 14) dagen na je boeking afgesloten te zijn. Wellicht is het goedkoper om een doorlopende annulatieverzekering af te sluiten; als je regelmatig reist over het jaar, spaar je hiermee geld uit. De kosten van je annuleringsverzekering binnen de perken houden doe je door diverse aanbieders te vergelijken en een verzekeraar op maat te vinden. Even wat werk, maar meer geld voor je reisbudget. Succes!

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.