Waarom je verre reis absoluut een annuleringsverzekering nodig heeft!

admin      0

Waarom je verre reis absoluut een annuleringsverzekering nodig heeft!

Er blijkt nogal wat onwetendheid te zijn over het begrip ‘annuleringsverzekering’. Zo weten velen niet dat je een annulatieverzekering (zoals het ook wel wordt genoemd) meestal nog van 7 tot 14 dagen na de boeking van je reis kan afsluiten. Je sluit voor je reis een annuleringsverzekering af als je de kosten zelf niet kan/wil dragen mocht er iets tussenkomen en je niet weg kan. Ook onverwachte onderbreking van je vakantie is een reden om je annuleringsverzekering aan te spreken. Als je een weekendje Parijs boekt, is er geen man overboord als de reis niet doorgaat, maar een wereldcruise van drie maanden is weer wat anders.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Voor langere vakanties die verder weg zijn moet je meestal een flink pak geld op tafel leggen. Als je jarenlang gespaard hebt om een wereldcruise te maken met alle toeters en bellen eraan, dan is het zeer onverstandig je niet in te dekken tegen plotse annulering of onderbreking van je reis. Hiermee zijn duizenden euro’s gemoeid, en waar ga je die anders terughalen? Nergens, want als je 2 weken voor vertrek een been breekt, is dit niet de schuld van de reisagent, niet van het cruisemanagement en ook niet van jou. Maar het geld ben je wel kwijt, dus zorg dat dergelijke hoge kosten gedekt zijn.

Heb je een doorlopende reisverzekering, controleer dan eerst of je reis wellicht al door een annuleringsverzekering gedekt is. De verzekeraar keert uit als om medische (ziekte, ongeval, enz.) of sociale (zwangerschap, scheiding, enz.) redenen je reis moet afzeggen. Andere categorieën voor recht tot annuleren zijn schadetechnische redenen (je auto gestolen, je geboekte accommodatie verwoest, enz.), arbeids- en werktechnische redenen (werkloos worden, nieuwe baan, enz.) en andere redenen (herexamen, huurwoning toegewezen, adoptie van kind, een plotseling negatief reisadvies voor jouw bestemming door het ministerie van Buitenlandse Zaken, enz.).

Let op: hoewel het bovenstaande door veel aanbieders wordt verzekerd, zijn er onderlinge verschillen. Daarom is het belangrijk altijd goed de voorwaarden door te lezen. Als je niet kan vertrekken, worden er annuleringskosten in rekening gebracht door de reisagent. Deze kosten ontvang je dan terug. Moet je reis voor bovenstaande redenen onderbroken worden, dan worden de verloren dagen vergoed tegen een vast bedrag; ook dat kan verschillen tussen de aanbieders. Gedekte voorvallen moeten in elk geval niet te voorzien zijn en onverwacht gebeuren. Er zijn zelfs annuleringsverzekeringen die uitkeren bij het overlijden van een huisdier kort voor vertrek. Hoe dan ook, doe voor je reis eerst wat onderzoek om een annuleringsverzekering voor te vinden die het beste bij jouw budget en vakantie past.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Wellicht is je tot nu toe nooit wat overkomen waardoor je je reis moest afzeggen. En voor kortere reisjes is het minder dringend; ten minste, als je bereid bent het geld eventueel te verliezen. Maar voor reizen die veel geld kosten is het slim om eens op onze pagina met aanbieders te kijken en te zien of dit iets voor jou is. Ga goed geïnformeerd en zonder zorgen op reis. Wel zo prettig.

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.