Wat dekt een reisverzekering? Opgelet voor u een aanbieder kiest!

admin      0

Wat dekt een reisverzekering? Opgelet voor u een aanbieder kiest!

Iedereen die op reis gaat, zou altijd een reisverzekering moeten afsluiten. De meeste mensen doen dit ook, maar er is nog altijd een flink percentage vakantievierders die in het buitenland voor onaangename verrassingen komen te staan. Laat jou dit niet gebeuren en lees wat een reisverzekering voor jou, je vrienden, je gezin kan dien tijdens een voorval. En dat niet alleen: laat je niet vangen door de eerste de beste verzekeraar, maar doe wat onderzoek om de juiste eruit te halen. Er zijn namelijk nogal wat verschillen tussen de aanbieders.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Na een lange, koude, natte winter is niets fijner om je zomervakantie te boeken. Heerlijk ontspannen in de zon met een goed boek en een cocktailtje of pintje, en nergens meer aan moeten denken. Je vrije dagen zijn belangrijk om weer tot rust te komen en op te laden. Of je nu alleen, met je partner, vriend, vriendin of het hele gezin weggaat, de voorpret is al bijna net zo leuk als de vakantie zelf. Maar heb je ook over je reisverzekering nagedacht? Wat dekt een reisverzekering nu precies? Wij hebben wat onderzoek verricht om het antwoord op jouw vragen te vinden.

Met een reisverzekering krijg je hulp in noodsituaties. Je kan de meeste reisverzekeringen zelf samenstellen aan de hand van modules. Die heb je zeker niet allemaal nodig, maar wel een aantal daarvan. Iedere verzekeraar biedt standaard een aantal modules aan. Bekende modules zijn de medische verzekering, repatriëring, bagageverzekering, autopech, buitengewone kosten, vervangend vervoer of verblijf, wintersport en bijzondere sporten, technische apparatuur, ongevallen, rechtsbijstand en ga zo maar door. Ben je niet van plan om een auto te gebruiken op de plaats van bestemming, dan is die module niet relevant voor jou.

De belangrijkste kosten die dekking nodig hebben zijn medische kosten, ongevallen, repatriëring en reddingsacties. Daarnaast kan je je verzekering aanvullen met andere modules of ophogen in waarde. Hoewel we als EU-burgers recht hebben op medische hulp in andere EU-landen, betekent dit niet dat dit altijd gratis is. Een paar dagen in het ziekenhuis doorbrengen kan duizenden euro’s kosten, dus is het slim jezelf te beschermen in dergelijke situaties. Wat je dekt met een reisverzekering ligt aan het type vakantie, maar alles medisch hoort verzekerd te zijn. Zeker als je naar Amerika reist.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Amerika is nog altijd een van de meeste populaire verre bestemmingen, maar de medische tarieven liegen er niet bepaald om. Je moet er niet aan denken om daar een medisch probleem te krijgen. En het is niet eens zeker dat je geholpen gaat worden als je geen verzekering kan laten zien. We kennen die verhalen wel: een zieke toerist die geen behandeling in het ziekenhuis krijgt, omdat hij geen verzekering heeft en niet kan betalen. Ook Azië weet van wanten als jou iets overkomt. Doe dit jezelf niet aan en zorg dat wat je dekt relevant is voor een reisverzekering. Zo kan je samen met je geliefden een geweldige tijd tegemoet gaan zonder je zorgen te moeten maken.

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.