Wat kost een annuleringsverzekering? Waarop letten bij de aanvraag?

admin      0

Wat kost een annuleringsverzekering? Waarop letten bij de aanvraag?

We sluiten tegenwoordig vaak verzekeringen af. Maar is een annuleringsverzekering voor je reis nu echt nodig? Absoluut, vooral als je een reis boekt die duurder en/of verder weg is. Bij een annuleringsverzekering gaat het trouwens niet alleen maar om een reis die niet kan plaatsvinden. Ook als je al op je vakantiebestemming bent, kan je je annuleringsverzekering in bepaalde gevallen aanspreken. Wat kost een annuleringsverzekering nu eigenlijk en waar moet je op letten?

Goedkoop verzekeren doe je hier!

De vraag ‘wat kost een annuleringsverzekering’ is relatief snel te beantwoorden: tussen de 3% en 7% van de waarde van je reis. Nogal variabel, niet? Vooral als we het over dure reizen hebben. Stel dat je een prachtige cruise hebt geboekt voor een maand Caribische eilanden en Zuid-Amerika. De cruise kost 3.000 euro (inclusief vlucht, cabine, eten en drinken) per persoon en je gezin bestaat uit 2 volwassenen en 2 kinderen. Voor de kids betaal je 1.500 euro elk. In het totaal is dit een prijskaartje van 12.000 euro. Voor een dergelijke reis is er een beduidend verschil tussen een annuleringsverzekering aan 3% of aan 7% (480 euro om precies te zijn).

Laten we het wat dichter bij huis houden: hetzelfde gezin vliegt voor 2 weken naar de Griekse eilanden. In dit geval bedraagt het prijskaartje (vlucht en bungalowtje aan zee) 3.600 euro. Een beduidend lager bedrag maar toch nog een paar duizend euro. Of je nu heel veel geld of wat minder geld uitgeeft, je wil dit niet verliezen als er onverhoopt wat tussen komt en je kan niet vertrekken. Ook als bv. een naaste is overleden en je moet eerder terug naar België, ben je gedekt. In dergelijke
gevallen kan een annuleringsverzekering dan uitkomst bieden. Om een reis te annuleren moet je annuleringskosten betalen. Die zal je dan terugontvangen, net als gemiste vakantiedagen in het geval dat je je vakantie moet afbreken.

Gaat het Griekse bungalowtje aan zee voortijdig op in vlammen, dan is ook dit een reden om je kosten vergoed te krijgen als je niet akkoord gaat met een vervangend onderkomen en thuis blijft. Kijk, een weekendje Barcelona…daar moet je geen annuleringsverzekering voor nemen. Maar voor alles wat meer geld kost, doe je er verstandig aan jezelf in te dekken voor onvoorziene voorvallen. Als je een backpacker bent die de wereld gaat rondreizen, kan je bij sommige verzekeraars zelfs alleen een annulatieverzekering voor je vliegticket boeken. Heel handig als je geen vaste plannen wil maken en gaat waar de wind je naartoe blaast.

Goedkoop verzekeren doe je hier!

Om het even, zorg dat je de verzekeraars vergelijkt; om het antwoord op de vraag ‘wat kost een annuleringsverzekering’ te krijgen is dit zeer belangrijk. Er zijn veel verschillen in premie én voorwaarden tussen de diverse aanbieders. Neem niet het risico om een pak geld in rook te zien opgaan en stel je boekingskosten veilig. Ook belangrijk: sluit je annuleringsverzekering binnen 7 tot 14 dagen na je boeking af. Goed beschermd op reis is zonder zorgen genieten.

Laat je reis niet in het water vallen!

    Welkom bij Goedkopereisverzekering.be! Op reis gaan doe je graag op je dooie gemak: het zou dus zonde zijn om met kopzorgen te vertrekken, nietwaar? Neem de risico's van het reizen weg door je aan te sluiten bij een reisverzekeraar - zij dekken allerhande problemen die je vakantie zouden kunnen vergallen. En bovendien: je verzekeren hoeft niet duur te zijn!

    Goedkoop verzekeren doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.